Druhý den U15 KC 2024 v Kutné Hoře

Druhý turnajový den začal dohrávkami zápasů základních skupin. 

CZE1 x ENG2
13:4 (poločas 5:0)

První ranní zápas mezi CZE1 a ENG2 byl velmi jednoznačný. Od samého začátku lvíčata nepouštěla protihráče k míči, a tak skóre 13:4 nebylo žádným velkým překvapením. 

CZE2 x DOR2
8:11 (6:7)

Druhý zápas už tak jednoznačný nebyl. Ačkoli první polovina utkání byla velmi vyrovnaná, druhá půle vypadala jako jiný zápas. Lvíčatům se přes velký počet střel nedařilo skórovat a postupně se nedokázali prosadit ani na doskoku. 

CZE1 x ALB2
10:11 (poločas 4:5)

Poslední zápas ze základní skupiny přinesl nádherné utkání plné emocí. Český tým dokázal dostat hráče Nizozemí pod tlak, což se projevilo nepřesnými přihrávkami a rychlou ztrátou míče. Vyhrocené emoce dostaly hráče až do vyrovnaného stavu 10:10, což znamenalo jediné - golden goal. České střídačce spolu s trenérem způsobila infarktový okamžit písknutá penalta pro tým Nizozemí, kterou se naštěstí pro lvíčata nepodařilo hráčce proměnit. Bohužel téměř okamžitě skórova jiná hráčka protitýmu, a tak CZE1 nakonec prohrálo na GG 11:10.

CZE1 x ALB1
12:13 (6:4)

Po dohrané základní časti přišla na řadu semifinále. Tým CZE1 se utkal s druhým týmem ALB1, který ovšem nastoupil v téměř totožném složení. Začátek zápasu byl z české strany velmi vlažný. Po upozornění trenéra Lukáše Filipa, aby se hráči probrali, se tak opravdu stalo a opět se rozjel krásný a vyrovnaný zápas. A skončil opět velmi podobně, když 4s před koncem rozhodčí pískli penaltu pro tým z Nizozemí. Tu se tentokrát podařilo proměnit, a tak přišel na řadu opět golden goal. Ten netrval dlouho - holandský tým skóroval hned z první střely. I tak je nutné podotknout, že hráči drželi s holanďany krok a rozhodně se nenechali zahanbit.

CZE1 x RAN2

K poslednímu zápasu CZE1 bohužel nedošlo, když tým z Nizozemí ohlásil malý počet hráčů a nebyl tak schopen zápas odehrát.

CZE2 x ENG2
11:3 (5:3)
Poslední zápas českého týmu na tomto turnaji přinesl opět jednoznačný průběh. Český tým již v prvních minutách šel do vedení, které si udržel po celou dobu. Dynamická hra a dobrý doskok přinesli týmu CZE2 první výhru na turnaji.

První turnaj pro kategorii U15 přinesl mnohé emoce a ukázal, že české týmy dokáží držet krok s týmy z Nizozemí i Anglie. Zároveň ukázal, kde je prostor pro zlepšení a na čem je možné začít pracovat pro následující ročník.


Komentáře

komentáře Disqus