První den U15 KC 2024 v Kutné Hoře

V první den turnaje U15 Korfball Cup 2024 se utkaly české týmy CZE1 a CZE2 s různými zahraničními týmy z Nizozemí a Anglie. Celkem se odehrálo pět zápasů, které nabídly napínavé a někdy i vyrovnané souboje.

První zápas: CZE1 vs. DOR1
14:15 (poločas 7:11)

Hned první zápas dne nabídl pěknou podívanou. Ačkoli od začátku šel DOR1 do mírného vedení, český tým se nevzdával a stále držel krok. Zápas byl velmi vyrovnaný a dramatický až do konce. Rozhodl jeden jediný koš ve prospěch holandského týmu DOR1, který zvítězil těsným rozdílem. Nutno vytyčit bojovnost a energii českých lvíčat, která do zápasu šla naplno a rvala se až do poslední minuty. 

Druhý zápas: CZE2 vs. ALB1
7:14 (poločas 7:8)

Ve druhém zápase nastoupil tým CZE2 proti holandskému ALB1. Celý první poločas se český tým držel a hrál vyrovnaně, avšak ve druhém poločase začaly problémy. Tým CZE2 ztrácel míč, nezakončoval úspěšně a trápily ho nepřesné přihrávky. Ve druhém poločase se nepodařilo českému týmu skórovat, a tak všechny tyto chyby vedly nakonec k porážce.

Třetí zápas: CZE1 vs. RAN2
16:5 (poločas 7:3)

Třetí zápas přinesl dlouho očekávaný obrat. Hned od začátku zápasu český tým získal náskok, který postupně po celé utkání jen navyšoval. Výšková převaha pomohla lvíčatům k množství zblokovaných střel i k lepším doskokům, což značně přispělo k psychické pohodě celého týmu. Zaslouženě si tedy tým CZE1 připsal první výhru na turnaji. 

Čtvrtý zápas: CZE2 vs. RAN1
4:17 (poločas 3:10)

Ve čtvrtém zápase se tým CZE2 postavil proti RAN1. Holandský tým šel od začátku do vedení, ale lvíčata se nevzdávala, bojovala a snažila se soupeře dohnat. Bohužel pokračovala střelecká nepřesnost, kdy ve druhém poločase hráči českého týmu přidali pouze jediný koš oproti nizozemským sedmi. I přes velkou bojovnost tak lvíčata podlehla.

Pátý zápas: CZE2 vs. ENG1
8:14 (poločas 4:6)

Poslední zápas dne byl mezi CZE2 a anglickým týmem ENG1. Tento zápas byl opět velmi vyrovnaný, avšak tým ENG1 měl přesnější střely a dokázal toho využít. Díky lepší střelecké úspěšnosti si ENG1 připsal vítězství.

Turnaj zatím nabídl mnoho napínavých momentů a ukázal, že české týmy dokáží držet krok se silnými zahraničními soupeři. Přestože se jim nepodařilo vyhrát všechny zápasy, předvedly solidní výkony a bojovnost.


Komentáře

komentáře Disqus