Prostějov porazil lídra tabulky Brno!

V pátek 8.12. se ve večerních hodinách odehrálo v Maloměřicích utkání nejvyšší korfbalové soutěže mezi prvním týmem tabulky KK Brno a týmem ze spodní příčky Vosíme.cz korfbal Prostějov. 

Do zápasu vstoupily oba týmy odhodlaně bojovat o každý koš a první minuty tak byly velmi vyrovnané, když se skóre neustále dorovnávalo. Před koncem prvního poločasu však tým Prostějova dokázal Brnu odskočit, když v útoku měli více střeleckého štěstí než Brno a útok podržela i poctivá obrana, která dokázala znepříjemnit domácím jejich dlouhé útoky. Poločas tak končí za stavu 7:11. Do druhého poločasu se vrátili z přestávky oba soupeři se stejným odhodláním jako na začátku a druhých 25 minut bylo opět vyrovnaných, když na každé straně padlo 8 košů. Hostujícímu Prostějovu to však stačilo na pohlídání náskoku z první části zápasu a tak poráží domácí Brno 15:19. Nejúspěšnějšími střelci domácího týmu byli Peter Bušík a Martin Skála oba se 4 koši, z hostujících se prosadili Nela Kubů 5 koši, Klára Nováková 4 koši a Petr Šnajdr 4 koši. 

 

KK Brno – Vosíme.cz korfbal Prostějov 15:19 (poločas: 7:11)

Koše: Bušík 4, Skála 4, Sahatciu 2, Holík V. 1, Zieglerová 1, Jemelíková 1, Němeček 1, Vojnová 1, Kubů 5, Nováková 4, Šnajdr 4, Zikmundová 2, Valenta F. 1, Lisický 1, Tichý 1, Faltýnková 1

 

V sobotu večer se na domácí palubovce Budějovic odehrálo další utkání extraligy, kde se tým KCC Sokol České Budějovice utkal s týmem MS YMCA Znojmo.

První poločas byl velmi vyrovnaný, když si každý tým připisoval koše. S přesnější střelbou začalo Znojmo a o poločase na výsledkové tabuli stav 10:12. V druhé části zápasu se rozstřílel domácí tým, který dokázal skórovat ve svých útocích za 25 minut 16krát a otočil tak stav utkání na svoji stranu. Zápas tak končí vítězně pro domácí tým 26:21. Budějovicím k vítězství nejvíce přispěl kapitán Petr Pešák svými 9 koši, z žen se 7krát trefila Martina Klacková. Na znojemské straně byla neúspěšnější střelkyní mladá opora reprezentace Jitka Pavlíčková, která měla přesných 9 střel.

 

KCC Sokol České Budějovice – MS YMCA Znojmo 26:21 (poločas 10:12)

Koše: Pešák 9, Klacková 7, Holubčíková 3, Kortus 3, Krejčí 3, Šmíd 1, Pavlíčková 9, Křupal 4, Podzemský 3, Zábojová 2, Chrástová 1, Nguyen 1, Žák J. 1

 

 


Komentáře

komentáře Disqus