7. kolo přineslo nový střelecký rekord extraligy

Zápasy sedmého kola nejvyšší soutěže nabídly doslova střelecké hody, když každé z družstev nastřílelo minimálně 23 košů. Navíc zápas KCC Sokol České Budějovice vs. Vosime.cz Korfbal Prostějov s celkem 59 koši v jediném utkání překonal rekord z prosince 2019, kdy padlo 55 košů.

Oba zápasy kola přinesly stejný poločasový výsledek 12:15 a v obou si vítězství připsala družstva hostů – tedy KK Brno a Vosime.cz Korfbal Prostějov. Brněnský vedoucí tým tabulky ve velmi zajímavém a vyrovnaném utkání dokázal zvítězit na palubovce MS YMCA Znojmo, v jehož dresu mohli diváci vidět i čtveřici hrajících legend (Malačka, Podzemský, Zábojová, Malačková) ze začátku tisíciletí, kteří dokázali postupně ovládnout soutěže v žácích, dorostu i dospělých. KK Brno si tak pojistil první místo v tabulce a po vítězství 23:26 již na čele extraligy nemůže být předstižen. Zajímavostí utkání byla i premiéra rozhodčího Tomáše Háka v nejvyšší soutěži dospělých, a to po boku zkušeného mezinárodního arbitra Tomáše Vody, který pískal mezinárodní utkání ještě v době, kdy jeho mladší kolega nebyl na světě. 

Na jihu Čech se utkala družstva bojující o naději na postup do semifinále a o vyhnutí se barážovým utkáním. Domácí KCC Sokol České Budějovice nedokázal využít výhodu domácí palubovky a podlehl vysoko hostujícímu prostějovskému týmu, který se prezentoval excelentní střeleckou úspěšností, když nastřílel 34 košů, což je nejvyšší dosažená meta aktuálního ročníku extraligy. Historickému výsledku 25:34 s celkem 59 koši vévodili domácí Petr Pešák s devíti koši a hostující Petr Šnajdr se sedmi koši.  

Po odehraném sedmém kole je tedy jasné, že KK Brno si dvě kola před koncem základní části již definitivně zajistil vstupenku do finále České korfbalové extraligy. Situace ohledně postupu do semifinále stále zůstává otevřená a šanci na postup drží všechna tři družstva, která v tabulce dělí pouhé dva body a stejně otevřená je současně i účast v baráži, kam zamíří družstvo na čtvrtém místě po odehrání základní části.

MS YMCA Znojmo vs KK Brno - 23:26 (poločas 12:15)

Koše: Křupal 5, Malačka 4, Pavlíčková 3, Žák 3, Malačková 2, Toufar 2, Zábojová 2, Kočková 1, Nguyen 1 – Zieglerová 5, Holík V. 4, Theissig 4, Čarvašová 4, Holík L. 3, Jemelíková 3, Bušík 2, Sahatciu 1

KCC Sokol Č.Budějovice vs Vosime.cz Korfbal Prostějov - 25:34 (poločas 12:15)

Koše: Pešák 9, Krejčí 5, Bláha 4, Nevludová 3, Klacková 2, Procházková 2 – Šnajdr 7, Kubů 6, Buriánková 5, Faltýnková 5, Lisický 4, Nováková 3, Vyroubal 3, Valenta 1


Komentáře

komentáře Disqus