Po prvním dni je Česko na třetím místě skupiny A

Po prvním dni má za sebou česká beachkorfbalová reprezentace čtyři zápasy v základní skupině A a figuruje zatím na třetím místě, které by mohlo teoreticky stačit na postup do čtvrtfinále. 

Česká reprezentace nestačila v prvním zápase MS v plážovém korfbalu na úřadující světové šampiony a po vyrovnaném průběhu podlehla nejtěsnějším rozdílem 5:6, když ještě vedla na začátku střetnutí 3:0 a ještě v průběhu druhého poločasu po koši Pavlíčkové 4:2, ale Poláci vývoj utkání dokázali vyrovnat a v poslední minutě zvrátit se svůj prospěch.

Druhý duel proti Portugalsku, které na šampionátu obhajuje pozici vicemistrovského družstva z MS 2022, českému družstvu nevyšel, když v poločasové přestávce to bylo 0:1 a stejným poměrem skončil i poločas druhý a celkový výsledek 0:2 byl košově nejchudším v dosavadním průběhu šampionátu. Češi mohou litovat dvou neproměněných penalt a bez vstřeleného koše je těžké získat body.

V následujícím utkání česká reprezentace poprvé zvítězila, když porazila outsidera skupiny 14:8. Vítězství se však nerodilo lehce, neboť Češi prohrávali na začátku utkání 0:2 a do poločasové přestávky se šlo za stavu 4:4. V druhé půli se Skotové dlouho drželi na dostřel, ale v závěru již neměli dost sil a Češi zkušeně dovedli zápas do vítězného konce a uchovali si tak naději na postup do čtvrtfinále. Nejlepší střelci zápasu byli Vlastimil Krejčí se šesti a Jitka Pavlíčková s pěti koši.

Poslední zápas prvního dne vyšel českému týmu výtečně a bezmocné družstvo Austrálie rozdrtili výborným výkonem 12:1, když v první půli exceloval veterán Krejčí, který dokázal vstřelit hned tři dvoubodové koše a sám sedmi body zajistil českému týmu vedení 7:0 a první poločas uzavřela Pavlíčková košem na 8:0. Druhá půle byla rovněž v režii českého týmu, který si připsal vysoké vítězství 12:1, když skóre může hrát nakonec důležitou roli ve hře o postup do čtvrtfinále.

Skupina A po prvním dni:

  1. Portugalsko        4z.          12b.       26:11
  2. Polsko                  3z.          9b.         18:5
  3. Česko                   4z.          6b.         31:17
  4. Skotsko                4z.          3b.         15:28
  5. Austrálie              4z.          3b.         12:31
  6. Indie                     3z.          0b.         9:19 

Komentáře

komentáře Disqus