Mistrem ČR v kategorii mladších žáků je Vosíme.cz Korfbal Prostějov

První velký finálový turnaj Českého korfbalového svazu se dnes konal v Prostějově, kde se o mistrovský titul utkala čtyři nejlepší družstva z celé České republiky. 

V prvním semifinále favorizovaný domácí celek z pozice vítěze skupiny Morava před zaplněnou halou zdolal SK Plhov Náchodpoměrem 9:2 a jako první si zajistil postup do finále. Druhý semifinálový souboj nabídl vyrovnanou bitvu, ve které se do vedení rychle dostal vítěz skupiny Čechy KCC Sokol České Budějovice, díky nejlepšímu střelci Procházkovi. První poločas skončil 3:2 pro Jihočechy, ale SAM Kozlovice vyrovnal hned na začátku na 3:3 a následně si dokázal vypracovat náskok, který udržel až do konce utkání a po výsledku 6:7 si zajistil postup do finále.

Největší drama nabídl souboj o bronz, v němž SK Plhov Náchod vedl až pětikošovým rozdílem, ale jihočeský tým KCC Sokol České Budějovice se nevzdal a dokázal vyrovnat na 9:9 a o držiteli bronzových medailí muselo rozhodnout prodloužení hrané systémem Golden Goal. Oba týmy měly několik dobrých šancí, ale ujala se až střela Vymetálka, který po sedmi minutách spustil bronzovou radost SK Plhov Náchod.

Finálový duel nabídl souboj dvou nejlepších týmů z moravskéskupiny Vosíme.cz Korfbal Prostějov a SAM Kozlovice, v němž šlo do vedení domácí družstvo Prostějova, které navýšilo náskok do poločasové přestávky až na 7:2. Ve druhé půli domácí udržovali náskok zejména díky výborné střelecké produktivitě dívek, které zaznamenaly celkem 10 košů. SAM Kozlovice dokázal snížit náskok díky nejlepšímu svému střelci Golovi, ale poslední slovo měli domácí, kteří vybojovali letošní první mistrovský titul po finálové výhře 12:6.

Pořadí finálového turnaje Ligy mladších žáků ČKS

1. Vosíme.cz Korfbal Prostějov
2. SAM Kozlovice
3. SK Plhov Náchod
4. KCC Sokol České BUdějovice

Komentáře

komentáře Disqus