Poslední kolo extraligy nabídlo vyrovnané duely

Poslední kolo nejvyšší korfbalové soutěže se hrálo za již rozhodnutého pořadí, ale i tak nabídlo velmi zajímavé zápasy a vyrovnané souboje o poslední body do tabulky. 

V Českých Budějovicích vedl v poločasu hostující MS YMCA Znojmo poměrem 8:10, když střelecky táhli jihomoravské družstvo zejména veterán Podzemský a juniorka Pavlíčková, která čtyřmi koši potvrdila svou výbornou střeleckou formu, se kterou jasně ovládla dámskou polovinu střelecké tabulky, když celkem v dnešním utkání zaznamenala 6 košů. Ještě o jeden víc pak vstřelil českobudějovický kapitán Pešák, který tak potvrdil svou jasnou dominanci a s přehled získal pomyslnou korunu pro krále střelců po základní části, ale raději by ji jistě vyměnil za postup do semifinále, kam se jihočeský tým nepodívá, neboť jej čeká boj v baráži o udržení v extralize. Druhý poločas zápasu potvrdil českobudějovické trápení a Znojmo naopak ukázalo, že druhé místo v konečné tabulce není náhodné a že půjde do semifinále proti Prostějovu v roli mírného favorita.

KCC Sokol České Budějovice – MS YMCA Znojmo            21:24 (poločas 8:10)

Koše: Pešák 7, Klacková 4, Kortus 3, Krejčí 3, Šmíd 1, Holubčíková 1, Součková 1, Berná 1 – Podzemský 6, Pavlíčková 6, Nguyen 3, Žák J. 2, Žák I. 2, Zábojová 2, Malačková 2, Wranová 1

Druhé utkání nabídlo v brněnských Maloměřicích velmi vyrovnané utkání, v němž se oba soupeři mnohokrát vystřídali ve vedení.   Brněnský tým, oslabený nemocemi po návratu z katalánského junirského mistrovství Evropy, kde český tým získal cenné bronzové medaile, nenastoupil ve své nejlepší sestavě ani formě. Začátek zápasu se nesl v poklidném tempu, což rozhodčím Zdeňku Milichovskému a Michaelu Hákovi umožnilo sledovat hru bez zbytečných zásahů. Prvních pět minut přineslo pouze jeden koš, ale v šesté minutě se poprvé prosadil i domácí tým. Během prvního poločasu se domácí snažili dohnat skromný náskok prostějovského družstva. V druhé polovině prvního poločasu se však probudilo přibližně padesát domácích fanoušků, jejichž podpora dohnala domácí k vyrovnání 4 vteřiny před koncem první půle. Do šaten se tak oba týmy odebraly za stavu 10:10, když slepenými koši srovnávali Zieglerová a navrátilec Kohl. 

Druhý poločas moravského derby, stejně jako ten první, probíhal spíše v přátelském duchu a opět bez větších komplikací pro rozhodčí. Do druhého dějství vstoupil lépe hostující hanácký celek, který v první minutě odskočil na rozdíl dvou košů. Hostující trenér Konečný hned na začátku druhého poločasu vystřídal duo Šnajdr, Vyroubal. Především druhý jmenovaný, který se do konce letošní sezóny vrátil po téměř roční rekonvalescenci, Prostějovským znatelně chyběl. Následně vystřídal i zkušenou hráčku Faltýnkovou, zřejmě proto, aby ušetřil síly matadorům pro semifinálové souboje s dalším jihomoravským sokem ze Znojma. V průběhu poločasu se za mohutného povzbuzování domácích diváků podařilo Brňákům dotáhnout drobný náskok a otočit skóre v prospěch svěřenců Jakuba Máši, když do stavu 19:19 se oba týmy střídali ve vedení. Domácím se, v dramatické koncovce, podařilo vstřelit poslední dva koše díky střelám Bušíka  a Zieglerové a následně dokázali  uhájit těsný náskok a po závěrečném hvizdu svítilo na tabuli konečné skóre 21:19. Brněnští tak nenechali Hanáky odnést si z utkání poslední tři body do extraligové tabulky a naopak ještě posílili své postavení na první příčce.

KK Brno – Vosíme.cz Korfbal Prostějov                                    21:19 (poločas 10:10)

Koše: Bušík 7, Holík 4, Zieglerová 4, Theissig 3, Kohl 1, Němečková 1, Vojnová 1 – Faltýnková 4, Nováková 4, Tichý 3, Vyroubal 2, Zikmundová 2, Lisický 1, Dušek 1, Kubů 1, Buriánková 1

Tabulka po základní části

  1. KK Brno                                     9z.     16b.   223:154
  2. MS YMCA Znojmo                     9z.     10b.   188:200
  3. Vosíme.cz Korfbal Prostějov      9z.     6b.     184:197
  4. KCC Sokol České Budějovice   9z.     4b.     172:216

Foto Jana Kolajová


Komentáře

komentáře Disqus