České Budějovice zaskočily úřadující mistry a po dvou letech slaví korfbalový titul

Za celou základní část prohráli jediný zápas, jinak nejvyšší korfbalové soutěži dominovali. Jenže v nejdůležitějším dni brněnští hráči selhali. Ve finálovém zápase je totiž zaskočily domácí České Budějovice, které duel o vše ovládly 19:16. „Máme obrovskou radost, která je ještě větší díky tomu, že se od nás triumf moc nečekal,“ liboval si jihočeský kouč Ivo Kracík.

České Budějovice v sezoně s brněnským Korfbal klubem čtyřikrát prohrály, na to se však historie neptá. V sobotu byli ve finále vždy napřed, i když Brňané bojovali a náskok domácího celku vždy vcelku úspěšně dotáhli. Definitivně rozhodla až poslední čtvrtina. „Udělali jsme spoustu drobných chyb, za které nás soupeř přísně potrestal. Naše koše nás stály hrozně úsilí, kdežto Budějovicím jsme je darovaly strašně lehce. Soupeř nás ničím nepřekvapil,“ krčil rameny brněnský hráč Jiří Ziegler.

Jihočeský tým ziskem domácího titulu ukončil dvouleté panování Korfbal klubu a získal už devátý extraligový triumf ve své historii. Naposledy se radoval před třemi lety. Radost domácích umocnila výhra rezervy v prvoligovém finále nad béčkem Prostějova. „Myslím, že byla výhoda, že se dost našich hráčů rozehrálo na extraligové finále. Osahali jsme si halu a byli jsme pak bojovnější. Zisk doublu je parádní, v historii se Českým Budějovicím ještě nepovedl,“ pochvaloval si Kracík.

Jako bonus za výhru si jeho svěřenci zahrají na nejprestižnějším evropském klubovém turnaji Europa Cup v Barceloně. Na brněnské korfbalisty zbyl letos jen Europa Shield. „Dostali jsme facku, musíme si z toho však vzít to pozitivní. Bohužel si zahrajeme jen turnaj druhé kategorie, na druhou stranu ho jako jediný evropský turnaj můžeme vyhrát,“ narážel Ziegler na fakt, že na Europa Shield mají zapovězený vstup kluby z korfbalových velmocí Nizozemí a Belgie.

Finále České korfbalové extraligy:

České Budějovice – Brno 19:16

Konečné pořadí v sezoně 2016/2017:

  1. České Budějovice
  2. KK Brno
  3. Znojmo
  4. Prostějov

Krátká videoreportáž:


Komentáře

komentáře Disqus