České Budějovice slavily díky střeleckému apetitu celého týmu

Střelecky se dařilo téměř každému, kdo nastoupil. České Budějovice rozprostřely v zápase šestého extraligového kola proti Prostějovu koše rovnoměrně mezi všechny hráče a to byl největší rozdíl oproti soupeři. Jihočeši duel ovládli 25:17, oplatili Hanákům porážku z úvodního letošního střetnutí a v tabulce díky lepšímu skóre předskočili právě sobotního soka. Nyní jsou na třetím místě.

Z deseti českobudějovických korfbalistů, kteří do utkání zasáhli, se alespoň jednou prosadil střelecky každý. Navíc hned šest z nich dalo tři a více košů. „Každý z nás hrozil, v tom to měl Prostějov těžké. Letos se střelecky daří i někomu jinému než mně a Vlastovi Krejčímu a to je pro nás dobře. Navíc se k Martině Klackové přidala i další děvčata, což představuje další bonus. Daří se Tereze Hurdálkové a sestry Mensovy jsou také nebezpečné,“ chválil českobudějovický Jakub Bláha vyrovnanost svého týmu.

Rozhodující momenty zápasu přišly ve druhé čtvrtině, kdy se Prostějov střelecky zasekl a soupeř mu odskočil na rozdíl sedmi košů. „Jinak jsme s Budějovicema drželi krok. Jejich holky chodily do hodně dvoutaktů, což se tak často nestává. Navíc nám nevyhovuje jejich hala. Je hrozně vysoká a blbě se v ní orientuje,“ postěžoval si prostějovský Jan Tichý.

Pro jeho tým nyní nastává dlouhá extraligová herní pauza. Další utkání sehraje až 7. ledna. Prostějovská rezerva navíc letos z důvodu odložení zápasů neodehrála v první lize ani jedno klání. „Nemáme zápasové vytížení, pouze trénovat není to pravé. Hraji raději třeba jednou za čtrnáct dní a ne jednou za měsíc,“ líčil Tichý.

 

České Budějovice, KCC Sokol : Prostějov, SK RG 25:17

Poločas: 13:6. Tomáš Voda, Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Bláha Jakub 4, Klacková Martina 4, Hurdálková Denisa 3, Hurdálková Tereza 3, Krejčí Vlastimil 3, Pešák Petr 3 - Vyroubal Alexandr 6, Šnajdr Petr 3, Galíček Petr 2, Lorencová Kateřina 2.

 

1.           Brno, KK                                            4             3             0             1             72:58     6

2.           Modří Sloni Znojmo                           5             3             0             2             77:72     6

3.           České Budějovice, KCC Sokol          5             2             0             3             83:82     4

4.           Prostějov, SK RG                              6             2             0             4             89:109   4


Komentáře

komentáře Disqus