Čtvrté kolo bez překvapení. Prostějov utrpěl první prohru s mistrem, Znojmo smetlo Kolín

Ve čtvrtém dějství nejvyšší české korfbalové soutěže se nestalo nic neočekávaného. Favorité potvrdili svou roli a nenechali nic náhodě. Mistrovské Brno se po předešlých nepřesvědčivých výkonech vzmohlo a jasně 34:15 přehrálo překvapení z Prostějova. Mladí Hanáci tak až ve svém třetím utkání sezony poznali hořkost porážky. Znojmo si bez problémů poradilo s prozatimním otloukánkem extraligy Kolínem 27:10.

 

Kdo čekal, že energičtí mladíci v barvách Prostějova překvapí i v Brně, ten se hrubě mýlil. Zkušený úřadující mistr, který v předchozích dvou zápasech moc nepřesvědčil, tentokrát jasně dominoval. Od začátku diktoval tempo hry a nebylo pochyb, kdo si odveze všechny body. V brněnském dresu excelovaly sestry Jonákovy, které si shodně připsaly po sedmi bodech. „Z Prostějova jsme díky jeho výsledkům měli určitý respekt. Naopak z naší hry jsme byli dosud zklamaní, všichni chtěli v neděli zahrát líp a to se podařilo. Ze začátku nám prostějovští korfbalisté bránili doskok, ale po chvíli jsme se s tím srovnali a postupně navyšovali náskok. Zapracovala nám dobře obrana a o mnoho jsme zlepšili úspěšnost střelby. Všichni zápas odmakali a hráli jsme jako tým. Do utkání jsme postupně zapojili i mladé holky, které ukázaly, že na extraligu mají,“ chválil své svěřence brněnský kouč Jakub Máša.

Po výhře s Kolínem a překvapivě i se Znojmem tak vyšel Prostějov tentokrát bodově naprázdno. „Vůbec nám nefungovala souhra a nepadalo nám to tam. Brnu tam toho naopak padalo dost. Jedna naše čtyřka moc nevěděla, co hrát. V předešlých duelech, hlavně pak se Znojmem, jsme však ukázali, že se naše mladé družstvo může měřit s každým. Uvidíme, jak nám to půjde dál,“ komentoval prostějovský Petr Galíček.

Brno, KK : Prostějov, SK RG - 34:15 (18:9)

Rozhodčí: Zdeněk Milichovský, Jakub Pernica. Nejvíc košů: Jonáková Eliška 7, Jonáková Štěpánka 7, Šedý Jan 5 - Havlová Renata 3, Lorencová Kateřina 3, Vyroubal Alexandr 3.

 

Už před duelem Jihomoravanů se Středočechy se čekalo, že Kolín bude domácím jen těžko vzdorovat. To se také potvrdilo. Modří Sloni povolili soupeři za poločas jen dva koše a došli si k pohodlnému vítězství. „Kolín má mladé kluky, to dělá jejich tým méně zkušeným. My jsme si to pohlídali a v poločase jsme dost prostřídali. Mohli jsme si vyzkoušet i různé herní varianty. Měli jsme celý zápas navrch. Střetnutí se neslo v pohodovém duchu, hrál se takový vzdušný korfbal,“ podotkl znojemský hrající kouč Jiří Podzemský, jenž je s 21 zásahy nejlepší extraligový střelec.

Kolín tak prohrál potřetí v řadě a zdá se, že letos bude jen těžko hledat soupeře k poražení. „Sestavu jsme lepili jen tak tak. Kluci onemocněli, takže jsme měli k dispozici jen čtyři. Ale z prohry si hlavu neděláme,“ sdělila hrající trenérka Radka Čermáková, která tentokrát nemohla kvůli pracovním povinnostem nastoupit.

Znojmo Modří Sloni : Kolín, VKC - 27:10 (16:2)

Rozhodčí: Zdeněk Snášel, Martin Uherka. Nejvíc košů: Žák Ivan 5, Malačka Petr 4, Ferkovičová Tereza 3, Podzemský Jiří 3 - Dvořák Filip 2, Motáková Anna 2, Paďouk Jan 2.

Tabulku nejvyšší soutěže i nadále vedou České Budějovice. První čtveřice je však velmi vyrovnaná, to slibuje v dalších kolech napínavé boje. Příští týden poprvé do soutěže zasáhne reprezentace do 23 let. V sobotu se střetne s Kolínem a v neděli s Prostějovem.

Tabulka:

1.           České Budějovice, KCC Sokol       3             2             1             0             73:53     5

2.           Znojmo Modří Sloni                        4             2             0             2             95:81     4

3.           Prostějov, SK RG                          3             2             0             1             60:72     4

4.           Brno, KK                                      3             1             1             1             79:64     3

5.           U23                                             0             0             0             0             0:0         0

6.           Kolín, VKC                                   3             0             0             3             36:73     0


Komentáře

komentáře Disqus