ME U19 Katalánsko - den třetí

Třetí a zároveň první hrací den turnaje začala lvíčata jak jinak než snídaní, po které se přesunuli do nedalekého městečka Sitges, kde je v 9:30 čekal první soupeř z Belgie.

Do zápasu proti vicemistrům z loňského roku nastoupil tým trenéra Konečného odhodlaný oplatit loňskou těsnou porážku. První poločas byl  vyrovnaný, ikdyž český tým tahal v zápase vždy za kratší konec. Vlivem nízké střelecké úspěšnosti našich mladých nadějí bohužel  soupeř svůj náskok zvyšoval a dovedl zápas do vítězného konce (6:13).

Po pauze na oběd a kratší odpočinek nás čekal zápass domácím Katalánskem, který jsme pro budoucí úspěch v turnaji potřebovali zvládnout. 

Do druhého zápasu nastoupil tým opět velmi energicky a soupeře trápil dlouhými útoky plnými střel, bohužel v prvním poločase se střelecká úspěšnost stále nezvyšovala a také vlivem faulů v obraně byl zápas velmi vyrovnaný a do druhého poločasu se vstupovalo za stavu 8:6 pro česká lvíčata. V druhém poločase jsme našli konečně  větší střeleckou pohodu, kdy tým s 5 koši táhla kapitánka Sofie Vojnová. Za ní samozřejmě nezaostávala Jitka Pavlíčková se 4 koši. Nejen díky těmto střeleckým výsledkům a poctivé práci v obraně jsme v důležitém zápase zvítězili poměrem 15:9.

Po zápasech nás čekala cesta zpět do Vilanovi na večeři a zasloužený odpočinek. 

Zítra čeká lvíčata v 9:30 zápas proti Slovensku a 14:45 proti Hong Kongu. Oba tyto zápasy nám vydláždí cestu do semifinále, pokud je vyhrajeme. Tak nezapomeňte fandit a sledovat naši cestu na repre.korfbal.cz a sociální sítích #korfbalcz! Děkujeme za podporu!

 


Komentáře

komentáře Disqus