2.soustředění reprezentace U21 před MS 2023 v Kolíně

V uplynulém víkendu 16.6.-18.6.2023 proběhlo 2.soustředění reprezentantů kategorie U21 před MS. Místo konání akce bylo stejné, ve kterém se bude konat i zmíněné MS, tedy v Kolíně. Hráči se tak už podruhé mohli seznamovat s místní novou halou v Borkách, která je velmi příjemným prostředím pro jakékoliv sportovní klání.

Na sraz dorazilo 6 dívek – Veronika Čarvašová, Zuzana Herbstová (obě z Brna), Klára Nováková (Náchod), Nela Kubů (Nový Lískovec), Eliška Křížková (Prostějov), Katka Nevludová (Č.Budějovice). V sobotu večer pak přijela ještě Jitka Pavlíčková (Znojmo). Jitka se totiž v sobotu účastnila republikového mistrovství v atletice v disciplíně hod diskem kategorie juniorek. A jen mimochodem, obsadila slušné osmé místo. Poslední nominovaná dívka, Adéla Zikmundová, se omluvila pro tento víkend z rodinných důvodů. Chlapců bylo na 2.soustředění jen pět – František Valenta a Martin Dušek (Prostějov), Tomáš Toufar (Znojmo), Vojta Holík (Brno) a Rosťa Kortus (Č.Budějovice). Ze zdravotních důvodů se omluvili Adam Lorenz (Brno), Kryštof Hasnédl (Kolín) a Kuba Šťastný (Kutná Hora).

V pátek večer proběhl přátelský zápas s místním týmem klubu VKC Kolín. Tímto patří všem zúčastněným kolínským hráčům a hráčkám velký dík, že dali reprezentantům příležitost si i zahrát v rámci soustředění klasické utkání. V sobotu pak hráči pilovali herní situace hlavně ve hře okolo koše a jeho blízkosti. Reprezentanti ke všem třem tréninkům přistoupili velmi poctivě a s velkou intenzitou, tak jak se na výběrové hráče sluší a patří. Neděle už byla jen ve znamení klidného tréninku střelby a různých týmových korfbalových her.

Poslední soustředění před startem MS proběhne opět v Kolíně, a to za 14 dní (7.7.-9.7.2023). Reprezentanti budou mít velkou příležitost se ukázat, protože jejich vyzyvatelem po dobu celého soustředění bude národní tým Nizozemí U19. A nepůjde jen o to se ukázat a zasloužit si nominaci, ale také si navyknout na rychlé a agresivní tempo hry, které se v zápasech na MS dá očekávat. Jak už bylo zmíněno, tak toto soustředění bude nominační, a vzejde z něj 6 dívek a 6 chlapců, kteří budou bojovat o světové medaile 15.7.-20.7.2023. Máme se na co těšit.


Komentáře

komentáře Disqus