Reprezentaci do 19 let povede Milan Čejka

VV ČKS jmenoval do pozice hlavního trenéra reprezentační devatenáctky Milana Čejku, na pozicích asistentů budou u reprezentačního družstva úspěšní znojemští extraligoví hráči Jiří Podzemský, který již trénuje znojemské extraligové družstvo, a Hana Simonidesová.

Milan Čejka působí v korfbalu již od konce osmdesátých let minulého století, když stál u zrodu korfbalu v Kolíně, s nímž získal jako hráč několik mistrovských titulů. Jako trenér působil u mládežnických družstev jak v Kolíně, tak i na reprezentační úrovni. V roce 1998 vedl právě i reprezentační U19, se kterou následně přešel do vyšších věkových kategorií a společně s asistentem Janem Kӧnigsmarkem získali bronz na ME U21 2000 v Belgii i na MS U23 2001 v Jihoafrické republice.

Jiří Podzemský a Hana Simonidesová mají ve své sbírce kromě domácích titulů vítězství na Europa Shieldu i bronz z ME 2006. Jiří pak i světový bronz z roku 2007, ve kterém MS pořádala Česká republika.

Nový trenérský trojlístek nahradí předchozí vedení ve složení David Konečný, Martin Šnévajs a Petr Pešák, kteří se po tříletém působení u národního družstva rozhodli v další práci nepokračovat a věnovat se korfbalu ve svých mateřských klubech.


Komentáře

komentáře Disqus