Světový pohár U19 v Leeuwardenu 2015

Do roka a do dne (skoro :-) ), zase na Velikonoce, Vás vítá vrchní reportérka Zuzka ze Světového poháru do 19 let v Leeuwardenu.

A co nás čeká?

Dle názoru jednotlivých členů výpravy to bude sranda, nervy, zážitek, katastrofa, myškavěc, korfbal, zkušenosti, úspěch, dobrodružství, dřina, vítězství, spolupráce, medaile a La Baguette. Ale co hlavně? Neuvěřitelné zásobování informacemi z probíhající akce, zápasech, herního zákulisí, rozhovory s hráči a celým realizačním týmem.

 

Aby to ale všechno nebylo moc jednoduché, komplikace se vynořily ještě před odjezdem z hlavního tábora Praha – Hlavní nádraží. Z důvodu dopravních nehod, aprílových hříček počasí a neochoty drážních operátorů spolupracovat prostějovská část reprezentace dojela s 45 minutovým zpožděním.

Pak už všechno jelo jako po másle. Hrající část týmu, zejména ta pánská, podporovala řidiče i ostatní osazenstvo autobusu v udržování dobré nálady zpěvem, hraním slovního korfbalu a využíváním selfietyčky. Dokonce se v autobuse soutěžilo mezi Martinem Šnévajsem a Wildou Pešákem o to, který z ptáčků dosáhne většího počtu branek (rozumějte hru Flappy Bird).

Lehce před devátou hodinou se dorazilo do první zastávky v Enschede, kde jsme se ubytovali a mohli si po náročné cestě odpočinout komunikací s domácími obyvateli v příjemném prostředí místní kantýny.

 

No a jak to vlastně bude dál?

Zítra se přesuneme do dějiště celého turnaje, Leeuwardenu, a začneme se psychicky připravovat na utkání v tomto pořadí:

 

Pátek 3. 4.

11:20               ČR vs Porutgalsko

14:05               ČR vs Německo

16:50               U19 North vs ČR

 

Sobota 4. 4.

9:30                 Maďarsko vs ČR

12:50               ČR vs Čína

16:10               Belgie vs ČR

 

 

V naší skupině B se tedy setkáme s celky Portugalska, Německa, U19 North (mimo soutěž), Maďarska, Číny a Belgie.

Skupina A sestává z týmů Brazílie, Katalánska, Tchaj-wanu, Anglie, Holandska, Nového Zélandu a Rumunska.

 

Oficiální stránky turnaje jsou www.u19kwc.com, kde můžete sledovat další podrobnosti, které se z našich reportů nedozvíte :-)

 

 

 

 

Na závěr vyhlašujeme soutěž ve Flappybirdování! Po celou dobu turnaje pište a sdílejte, jakého maximálního množství branek jste dosáhli. V pondělí 6. dubna v pravé poledne proběhne zhodnocení Vašich i našich výkonů. Vítěz bude vyhlášen i obdarován!

 

 

Buďte s námi, fanděte, sdílejte Vaše názory, připomínky a hlavně….. Flappybirdujte!!!

 

 

Malá poznámka „pod čarou“: Splňuji slibované a zmiňuji ve článku jméno Jirka Chyle. Někteří znáte, někteří neznáte, ale byl to jeden z nejlepších hráčů pražského korfbalu v minulé dekádě :-).


Komentáře

komentáře Disqus