Nizozemským mistrem sezóny 2021/2022 je Fortuna Delft

Nejvyšší nizozemská korfbalová soutěž Korfballeague vyvrcholila v sobotu velkým finálovým zápasem v legendární hale Ahoy, kde se vedle finále nizozemské soutěže hrálo i finále MS 2003 či finále ME 2010.

Do souboje o nizozemský titul se probojovala dvě favorizovaná družstva a vítězové základních skupin ligy a loňští finalisté – PKC Papendrecht a Fortuna Delft. Do vedení šel hned od začátku finálového zápasu tým Fortuny, když vedl 2:0 a následně 4:1. Družstvo obhájce titulu z Papendrechtu celý první poločas dotahovalo náskok Fortuny a poprvé a zároveň i naposledy byl stav vyrovaný na začátku druhé půle, kdy na 12:12 z penalty srovnávala nejlepší finálová střelkyně PKC Zita Schrőder. Tým z Delftu si však vzal vedení zpět a již ani jednou nedovolil PKC skóre vyrovnat. Rozhodující náskok získal pro Fortunu Mick Snel, když šest minut před koncem zvyšoval na 22:18 a v závěrečných minutách PKC již dokázalo snížit na rozdíl jediného koše, ale na vyrovanání PKC již čas nemělo.

Nejužitečnějším hráčem zápasu byl vyhlášen Harjan Visscher z Fortuny, který zaznamenal 5 košů , 11 útočných doskoků a byl hlavním “servismanem” pro nejlepšího střelce zápasu Daana Preuningera. Vítězné finále bylo posledním zápasem pro podkošovou ikonu Fortunu Thomase Reijgersberga, který se s kariérou rozloučil jedním košem a typicky hlavně 16 doskočenými míči v útoku.

Fortuna/Delta Logistiek – PKC/Vertom                 22:21                    (poločas 12:11)

Koše: Preuninger 7, Visscher 5, Snel 3, van Geffen 3, Split 2, Reijgersberg 1, Hoek 1 – Schrőder 6, Jonker 3, Hintzbergen 3, van der Werff 2, van Wijngaarden 2,  Leeuwenhoek 2, Zuijdwegt 2, Kunst 1


Komentáře

komentáře Disqus