EKC2018 #18 - soupeř - Anglie

Dnes od 16.30 se v Hereveenu utká naše reprezentace s družstvem Anglie ve skupině o 5.-8.místo. Půjde o to, kdo se v neděli podívá do zápasu o konečné páté místo a kdo naopak půjde do boje o konečné sedmé místo. Soupeř vzejde z druhého duelu této skupiny, do kterého zasáhnou Maďarsko a Katalánsko. 

Anglii poprvé na velkém turnaji vede trenér Rob Williams a se svým týmem v dosavadním průběhu turnaje dokázal vybojovat (stejně jako český tým) jediné vítězství, a to proti Polsku poměrem 17:9. Ostatní zápasy proti Nizozemsku (10:31), Katalánsku (17:18) i Belgii (17:22) anglický výběr prohrál a opět se nedokázal dostat do bojů o medaile, která mu z evropského šampionátu není souzena, když jeho nejlepším umístěním zůstane čtvrté místo z roku 2014, kdy v souboji o bronz podlehl domácímu Portugalsku 14:22. 

Anglie má solidní mužskou část týmu, která dokáže plnit úkoly na doskoku i v roli střelců. Ženská polovina družstva je využívána spíše na pozice asistenta a případně jako druhá varianta doskoku. Nejlepšími střelci na tomto turnaji jsou mladíci Blake Palfreyman s dvanácti koši a Owen Bailey s jedenácti koši. Nejlepší ženou je pak sedmadvacetiletá Neala Brennan s osmi přesnými zásahy a žádná další žena nemá na kontě více než čtyři koše.

Program semifinálových zápasů v Herenveenu:

o 5.-8.místo

14:45    Maďarsko – Katalánsko

16:30    Česká republika – Anglie

o 1.-4.místo

18:15    Německo – Portugalsko

20:00    Belgie – Nizozemsko

 

Komentáře

komentáře Disqus