Komise rozhodčích hodnotila v extralize!

Členové Komise rozhodčích Českého korfbalového svazu poprvé v historii hodnotili všechny rozhodčí v zápasech jednoho celého kola nejvyšší korfbalové soutěže - České korfbalové extraligy. V rolích hodnotitelů se představili dva nejzkušenější čeští mezinárodní rozhodčí, kteří mají na kontě mnoho finálových duelů nejvýznamnějších mezinárodních turnajů, a to Lukáš Pazourek a Lukáš Filip. Dohromady mají na mezinárodní scéně odřízeno celkem 396 zápasů na mezinárodní scéně, což je naprosto výjimečné v celosvětovém měřítku, když žádná další země "nedisponuje" dvěma arbitry s takovou porcí zkušeností (Velká Británie 351, Turecko 294, Portugalsko 286, Nizozemsko 278, Belgie 197, Německo 186).
 
Hodnocení zápasů 4.kola v sobotu 13.1. 2024 proběhlo v Brně a v Prostějově, kde se extraligová utkání uskutečnila. Pazourek sledoval dámskou dvojici Kolářová - Maňáková, která řídila zápas KK Brno vs. MS YMCA Znojmo a výsledná známka 7,00 z hodnocení ukazuje na velmi dobrý výkon rozhodčích v nelehkém utkání. Druhé utkání v Prostějově obstaral za Komisi rozhodčích Filip, jež přihlížel vysokému tempu zápasu Vosíme.cz Korfbal Prostějov vs. KCC Sokol České Budějovice. Dvojice rozhodčích Bušík - Voda zvládla napjatě očekávaný duel velmi dobře, čemuž odpovídá i výsledná známka hodnocení 7,21, která značí nadprůměrný výsledek za hodnocený výkon rozhodčích.
 
Hodnocení rozhodčích probíhá na připraveném formuláři, v němž je hodnoceno celkem 28 kritérií, a to včetně posuzování pravidel, pohybu rozhodčích, používání signálů, komunikace rozhodčích mezi sebou a s ostatními aktéry příslušného utkání či čtení hry.

Komentáře

komentáře Disqus