Korfbal Challenge 2018

Tým složený z mladých nadějí i zkušenějších reprezentantů odletěl mezi svátky pod vedením reprezentačního kouče Ivo Kracíka sbírat zkušenosti na tradiční turnaj v Rotterdamu Korfbal Challenge. Hráči se zúčastnili soutěže pro týmy do 19 let, ve které se představilo celkem deset družstev – šest nizozemských regionálních výběrů a čtyři reprezentační družstva (Belgie, Anglie, Německo a ČR).

První zápas ve skupině ukázal, že se naši reprezentanti nemusí bát žádného soupeře a ještě pár minut před koncem drželi naši junioři vedení, které jim vinou mnoha neproměněných šancí uteklo doslova na poslední chvíli a soupeř se mohl radovat z darovaných bodů. Ani další zápasy ve skupině naši reprezentanti vyhrát nedokázali a bylo znát, že tým je nově vytvořen a vzájemná komunikace přece jen trochu vázne. Přesnost zakončení a proměňování šancí patřily k dalším bodům, které si trenérské duo Ivo Kracík & Wim Bakker často psalo do svých poznámek a hráčům při okamžité zpětné vazbě předávalo, aby mohli svůj výkon v každém zápase zlepšovat. 

Po čtyřech zápasech v sobotu následovali další tři utkání v neděli proti horším soupeřům z druhé skupiny. V druhém nedělním zápase proti Německu se lvíčatům podařilo doslova vydřít cenné vítězství, a tak si nakonec odvezli předposlední místo, ale hlavně spoustu nových zkušeností i dovedností a rovněž poznání, že kvalitní, pravidelná a intenzivní příprava, a to jak týmová, tak individuální jsou tou jedinou možnou cestou k úspěchu.

A času není mnoho – ME U21 2019 začíná v Prostějově již za necelých deset měsíců!

 

Výsledky utkání českého týmu:

CZE vs NED Zuid-West 8:9
CZE vs Anglie 12:7
CZE vs NED Noord-West 8:14
CZE vs NED Noord 12:18
CZE vs NED Zuid 8:15
CZE vs Německo 7:6
CZE vs Belgie 8:15

Konečné pořadí týmů:

1. NED West
2. NED Noord-West
3. NED Zuid-West
4. NED Ost
5. NED Noord
6. NED Zuid
7. Belgie
8.  Anglie
9. Česká republika
10. Německo
 

Turnaje se turnaje pod vedením trenérského dua Ivo Kracík & Wim Bakker zúčastnili: 

- Anna Literová, Anna Motávková - obě VKC Kolín

- Filip Šmíd, Klára Nováková, Jakub Novotný, Pavlína Štěpánová - všichni Korfbal Náchod

- Kristýna Holubčíková, Michael Hák - oba KC ZŠ Šenov

- Petr Šnajdr, Daniel Štefák - oba SK RG Prostějov

- Sára Sahaticu - KK Brno

- Rostislav Kortus - KCC Sokol České Budějovice


Komentáře

komentáře Disqus