Druhé soustředění výběru talentované mládeže U15 proběhlo v Kostelci

Druhé přípravné víkendové soustředění výběru talentované mládeže ve věkové kategorii do 15 let proběhlo během tohoto víkendu v Kostelci na Hané. Pod vedením hlavního trenéra Filipa se celkem třiadvacet mladých korfbalových talentů, když nejvíce (celkem 5) se jich představilo na kostelecké palubovce z největšího korfbalového klubu KK Brno, připravovalo velmi intenzivně. V sobotu absolvovala reprezentační lvíčata z ročníku narození 2011, doplněná o Malačku a Božovského z ročníku 2010, jež nemohli na soustředění svého ročníku, hned tři dvouhodinové tréninkové bloky, v nichž se věnovala zejména základní technice, organizaci útoku a stihla sehrát i tréninkové utkání Severu proti Jihu.

V neděli pak čekaly na adepty reprezentačního dresu další dvě tréninkové jednotky, a to včetně změřené vytrvalostní výkonnosti pro možné budoucí porovnání. Za zmínku stojí výborné časy dvou dívek, jež dokázali zvládnout 1 kilometr za skvělých 3:40 v podání kozlovické Terezy Ermisové a 3:41 pak dosáhla Rozálie Vrzáková z Českých Budějovic.

Pro nejlepší hráčky a hráče z tohoto reprezentačního výběru talentované mládeže ročník 2011 je naplánováno další soustředění na jaro roku 2025, kde se setkají v širším výběru společně s ročníkem 2010, z nichž bude následně vybráno družstvo na letní mezinárodní turnaj pro kategorii U15, jehož pořadatelství dosud ještě určeno nebylo.

Sestava hráček a hráčů:

Božovský, Vrzáková, Nováková (všichni KCC Sokol České Budějovice), Vavrečka, Motalová, Janáčová (všichni Vosíme.cz Korfbal Prostějov), Dobešková, Alexandru, Kolář (všichni ASKA Otrokovice), Filip, Hanko, Ermisová, Krpcová (všichni SAM Kozlovice), Findejs, Mráček, Smítalová, Surá, Dreieckerová (všichni KK Brno), Malačka, Podzemský (oba MS YMCA Znojmo), Vymetálek, Rajská (oba SK Plhov Náchod), Hladová (SK RESPO Kutná Hora)


Komentáře

komentáře Disqus