Soustředění výběru talentované mládeže U15 proběhlo v Kolíně

Uplynulý víkend proběhlo v kolínské hale Borky první přípravné soustředění talentované mládeže České republiky ve věkové kategorii U15 pro sezónu 2024/2025. První příprava byla věnována hráčkám a hráčům narozeným zejména v roce 2010, kteří by měli tvořit základ finálního výběru, který se v červenci bude účastnit vrcholu této sezóny. 

Realizačnímu týmu reprezentace pod vedením hlavního trenéra Filipa se v sobotu dopoledne hlásilo celkem 22 adeptů reprezentačního dresu z celkem osmi klubů z celé České republiky, když nejpočetnější zastoupení měl tradičně jihomoravský velkoklub KK Brno, z jehož klubu se na soustředění představilo 6 zástupců.

Během náročného víkendového programu absolvoval výběr pět tréninkových jednotek v celkové délce 8 hodin, během nichž se mladí talenti věnovali zejména základní technice střelby, nahrávek či pohybu a sehráli řadu modelových tréninkových utkání, a to na stejném hřišti, kde se v loňském roce uskutečnilo Mistrovství Evropy U21 2023, kde jejich starší reprezentační kolegové dokázali vybojovat bronzové medaile.

Výběr talentované mládeže České republiky U15 bude s přípravou pokračovat ještě v září, kdy se během víkendu 21.-22.září v Kostelci na Hané představí ročník narození 2011, jehož hráči narození po 1.7.2011 v aktuální sezóně hrát ještě soutěž mladších žáků a opět se, stejně jako v sezóně minulé, připravuje soustředění pro ročník narození 2012, které by mělo proběhnout na konci listopadu 2024.

 


Komentáře

komentáře Disqus