Kolínské sportovní dny 2024 s korfbalem

Tradiční červnové Kolínské sportovní dny se konaly minulý týden v kolínské hale Agro, kde se představilo celkem dvacet školních družstev z okresu Kolín. Tradici má korfbal na této multisportovní akci pro základní školy celého okresu již mnohaletou, když o zařazení na program se významnou měrou přičinil zejména Karel Kőnigsmark, který patřil mezi trenérské ikony města Kolína, když v devadesátých letech dovedl VKC Kolín k mnoha mistrovským titulům a rovněž se pod jeho vedením poprvé reprezentace České republiky probojovala na Mistrovství světa, a to v roce 1995, kdy se světový šampionát konal v indickém hlavním městě New Dillí.

Kolínské sportovní hry byly letos skutečně velmi intenzivní, když během jediného dne odehrálo dvacet družstev celkem padesát osm zápasů. Ve dvou kategoriích se vždy představilo po deseti týmech a pod vedením hráčů a trenérů VKC Kolín proběhl skvělý sportovní den, který si všichni účastníci maximálně užili, když na každé družstvo čekala porce šesti zápasů. Na trenérských a organizačních postech bylo možné vidět bývalé úspěšné reprezentanty ČR, kteří získali mnoho medailí pro Česku republiku na evropských a světových šampionátech – Radka Čermáková, Jan Kőnigsmark, Tomáš Sládek či Zdeněk Milichovský. 

Kategorii druhých a třetích tříd ovládlo družstvo 4.Základní školy před 2.Základní školou a 3.Základní školou. Kategorie čtvrtých a pátých tříd pak přinesla velmi dramatické souboje o medaile, po kterých se ze zlatých medailí radovala Základní škola Týnec před 7.Základní školou a 3.Základní školou.

 

Celkové pořadí v kategorii 2.-3.tříd:

1.místo - 4.ZŠ Kolín

2.místo – 2.ZŠ Kolín

3.místo – 3.ZŠ Kolín

4.místo – 5.ZŠ Kolín

5.místo – ZŠ Býchory

6.místo – 6.ZŠ Kolín

7.místo – 1.ZŠ Kolín

8.místo – ZŠ Týnec

9.místo – ZŠ Velim

10.místo – 7.ZŠ Kolín  

 

Celkové pořadí v kategorii 4.-5.tříd:

1.místo - ZŠ Týnec 

2.místo – 7.ZŠ Kolín

3.místo – 3.ZŠ Kolín

4.místo – 1.ZŠ Kolín

5.místo – 4.ZŠ Kolín

6.místo – ZŠ Velim

7.místo – 6.ZŠ Kolín

8.místo – 2.ZŠ Kolín

9.místo – 5.ZŠ Kolín

10.místo – ZŠ Veltruby  


Komentáře

komentáře Disqus