Králem korfbalového písku je KK Brno

25 týmů ve čtyřech kategoriích bojovalo o mistrovský titul Českého korfbalového svazu v beach korfbalu, který se konal ve sportovním areálu na Dlouhé louce v Českých Budějovicích.

Králem písku pro rok 2024 je jednoznačně KK Brno, které ovládlo kategorie do 16, 13 a 9 let, jediný soupeř, před kterým se brněnští korfbalisté museli sklonit, je jihočeská Dobrá Voda, která si o respekt řekla již v rámci letošní halové soutěže.

Ale pojďme popořadě:

Mnoho úspěšných reprezentantů se představilo v kategorii OPEN Elite a z vítězství se radovalo domácí družstvo KCC Sokol České Budějovice, které turnajem prošlo bez porážky.

V nejstarší žákovské kategorii dominoval jasně brněnský velkoklub KK Brno, který podobně jako na Českém poháru minulý týden v Náchodě obsadil první dvě místa a z bronzového umístění se radoval SAM Kozlovice.

Kategorie U13 nabídla asi nevyrovnanější souboje, když zápas o bronz musel rozhodnout Zlatý koš Filipa Laštovičky, který zařídil stejně, jako před rokem v Brně, zařídil bronzovou medaili táborskému celku. Finále mezi KK Brno a SAM Kozlovice bylo otevřené až do posledních vteřin a z titulu se nakonec po výsledku 7:6 radoval KK Brno.

Nejmladší žákovské kategorie U9 a U11 pak byla ve znamení finálových duelu se stejným obsazením, když je sehrála vždy družstva KC Dobrá Voda a KK Brno, ale vítěz stejný nebyl. KC Dobrá Voda dokázal totiž zvítězit v kategorii U11 a na KK Brno zbyly "pouze" stříbrné medaile, ale v přípravkách opět do Brna putovalo zlato a KK Brno ziskem tří zlatých medailí je jasným králem beach korfbalu pro rok 2024. 

Držitelé medailí na Mistrovství ČR 2024:

Elite/Open
1. KCC Sokol České Budějovice
2. KK Brno
3. SK Smíchov
 
U16
1. KK Brno 2
2. KK Brno 1
3. SAM Kozlovice
 
U13
1. KK Brno
2. SAM Kozlovice
3. KC SPŠS Tábor 1
 
U11
1. KC Dobrá Voda
2. KK Brno
3. SK RESPO Kutná Hora
 
U9
1. KK Brno
2. KC Dobrá Voda 2
3. KCC Sokol České Budějovice

 


Komentáře

komentáře Disqus