Nejlepším střelcem halové sezóny 2023/2024 byl Vít Procházka

Po skončení všech soutěží halové sezóny 2023/2024, která začala prvními zápasy v říjnu 2023 a byla završena velkým finálovým dnem 18. května v Kutné Hoře, mohli statistici vyhodnotit nejlepší střelce této sezóny. Mezi dámami kralovala jasně Jitka Pavlíčková z MS YMCA Znojmo, která na domácí korfbalové scéně stihla vstřelit 117 košů, když své umění ukázala divákům v České korfbalové extralize, v 1.České korfbalové lize a rovněž v rámci střídavého hostování do družstva KK TJ Sokol Koblov v České dorostenecké korfbalové extralize. Stejného výsledku dosáhl i prostějovský Adam Jankovič, který svých 117 košů zaznamenal v České dorostenecké korfbalové extralize a v OZP 1.lize starších žáků, když v obou těchto soutěžích byl jasně nejlepším střelcem.
 
Absolutním vítězem o neoficiální korunu střelců je však českobudějovický fenomén - jedenáctiletý Vít Procházka, který během uplynulé sezóny dokázal nastřílet více košů než oba výše zmínění střelci dohromady, když si v soutěžích minižáků a mladších žáků připsal celkem 236 košů. Tento neuvěřitelný střelecký počin se rodil následovně:
  • 110 košů v Jihočeské lize minižáků (1.místo)
  • 41 košů na Finálovém turnaji minižáků (1.místo)
  • 37 košů v Jihočeské lize mladších žáků (1.místo)
  • 43 košů v Lize mladších žáků skupina Čechy (1.místo)
  • 5 košů na Finálovém play-off turnaji Ligy mladších žáků (dělené 1.místos prostějovskými dámami Janáčovou a Motalovou a kozlovickým Golou)

Komentáře

komentáře Disqus