Víte,že... finálový den Ligy minižáků proběhne v Prostějově

Zítra se v Prostějově bude konat finálový turnaj Ligy minižáků Českého korfbalového svazu. Na programu vyvrcholení sezóny 2024/2025 je celkem 26 zápasů, po níž bude znám držitel mistrovského titulu ve věkové kategorii U11, kde nastupují zejména žáci čtvrtých a pátých tříd.

Obhájcem loňského prvenství je SAM Kozlovice, který byl nalosován do skupiny C, kde se utká s KC SPŠS Tábor a rovněž s obhájcem loňského stříbra SK Plhov Náchod, který se v letošní sezóně opírá zejména o střeleckou formu Nely Novákové, která stihla v základní části 113 košů. 

Podobně produktivní byl i českobudějovický Vít Procházka, který v základní části Jihočeské ligy minižáků nastřílel 110 košů a ve skupině B se jeho tým potká s domácím Vosíme.cz Korfbal Prostějov, s KK Brno v čele s nejlepším střelcem Brněnské ligy Jaroslavem Surým, který stihl 91 košů či s VKC Kolín s Matyášem Milichovským, který zaznamenal 106 košů ve 30 zápasech Středočeské ligy.

Skupina A pak nabídne souboj KK Třeboň, SK RESPO Kutná Hora, KC Dobrá Voda, v jehož družstvu se představí i řada mistrovských hráčů z kategorie U9, kteří triumfovali nevídaným způsobem minulý víkend v Lize přípravek a KCL Kostelec na Hané, v jehož dresu září Elen Brӓuerová, která v minulé sezóně byla nejlepší střelkyní v přípravkách a letos stihla v základní části Hanácké Ligy minižáků 42 košů.

Program finálového dne bude zítra zahájen v hale Reálného Gymnázia v 10:00 a na finále se diváci mohou těšit v 15:00, po němž bude znám nový Mistr České republiky U11.


Komentáře

komentáře Disqus