Brno je po prvním hracím dnu Korfball Champions League na čele tabulky základní skupiny

Český vicemistr KK Brno vstoupil do základní skupiny prvního kola nově tvořené klubové evropské soutěže výtečně, když oba své dnešní soupeře výrazně předčil a díky lepšímu skóre je na průběžném prvním místě tabulky před anglickým vicemistrem Tornadoes Korfball Club Academy, s nímž se zítra od 10.40 utká o první místo.

KK Brno -  Kékvölgy SE       25:11     (poločas 10:5)

Trenér Máša dal hned do prvního zápasu proti maďarskému družstvu příležitost mladým hráčům a starší dlouholeté opory jako Zieglerová, Skála či Bušík zahájily zápas jen na laviččce náhradníků. A lepší vstup do zápasu si brněnští mladíci nemohli ani přát – po dvou koších Němečka a dvou koších Lorenze vedl moravský klub 4:0. Maďarský tým sice následně dokázal snížit na rozdíl jediného koše, ale bylo to naposledy v tomto zápase, kdy se dostal na dostřel k brněnskému družstvu. Do poločasu si KK Brno vypracoval solidní náskok 10:5 a v průběhu druhé půle jej pohodlně navyšoval. Celkem do střeleckých statistic nakonec zapsala hned deset brněnských střelců a nejlepším střelcem zápasu byl Adam Lorenz se šesti koši a Vojtěch Holík s pěti koši.

Koše KK Brno: Lorenz 6, Holík 5, Němeček 4, Bušíková 3, Skálová 2, Jemelíková 1, Hák 1, Herbstová 1, Bušík 1, Čarvašová 1

 

KK Brno – Glasgow KC       25:5       (poločas 12:1)

Vstup do druhého zápasu byl opět zcela v režii českého družstva, když skotské družstvo vůbec nebylo schopné se bránit brněnskému tlaku do donášek. V jedenácté minutě první půle proměnil Michael Hák již pátou brněnskou donášku a zvyšoval již na potupných 10:0. V poločasové přestávce pak svítilo na ukazateli skóre příjemných 12:1 a vstup do druhé půle byl opět ze strany KK Brno excelentní, když rychle svůj náskok navyšovalo. Ve velkém klidu tak rozdílem několika tříd a celkem dvaceti košů si KK Brno připsal druhou výhru a zítra ráno bude bojovat o prvenství ve skupině proti anglickému Tornadoes.

Koše KK Brno: Holík 4, Bušík 4, Čarvašová 3, Bušíková 3, Zieglerová 3, Lorenz 3, Skála 3, Hák 1, Herbstová 1

 

Průběžná tabulka skupiny A:

  1. KK Brno                 2z.          6b.          50:16
  2. Tornadoes             2z.          6b.          35:13
  3. Kélvőlgy SE           2z.          0b.          20:42
  4. Galsgow KC          2z.          0b.           9:43 

Komentáře

komentáře Disqus