Historické okénko – vítězství Masarykovy university Brna na EUCK 1997

Před pětadvaceti lety se tým brněnských vysokoškoláků stal vítězem evropského šampionátu universit v korfbalu. Tento turnaj měl na přelomu tisíciletí velký věhlas a pravidelně se jej účastnilo na dvě desítky evropských vysokých škol.

V roce 1997 se turnaje, který se konal v nizozemském Utrechtu, zúčastnila tři universitní družstva z České republiky, když mezi 24 družstvy obsadila jedenácté místo UP Olomouc, sedmá příčka patřila LF UK Plzeň a z historického prvenství se radovalo družstvo Masarykovy university Brno složené převážně z prvoligových hráčů KK Brno a Techniky Brno.

MU Brno vyhrála všechny své zápasy, když postupně porazila Lancaster 10:0, Erasmus 6:2, Marmaru 7:1, Aachen 10:2 a Twente 5:2. Po těchto jasných výhrách tak zaslouženě postoupila do finále, kde se utkala s polským družstvem AWF Varšava. I finále se stalo kořistí brněnského výběru a po výsledku 6:3 tak mohl slavit historický triumf.

Sestava vítězného družstva:

Kateřina Rašovská, Jitka Pflégrová, Markéta Koláčková, Monika Röderová, Olga Šanderová, Martin Jansa, Michal Markvart, Petr Hýžďal, Zdeněk Rutar a Petr Schneeweiss + trenér Kuba Duchaň


Komentáře

komentáře Disqus