KCL Kostelec na Hané

Velký úspěch zaznamenal projekt Školní korfbal, který od září 2019 vede na Prostějovsku reprezentant České republiky a hráč extraligového kádru SK RG Prostějov Petr Šnajdr. Vize, která byla v prosinci 2019 nazvaná "Kostelecká vize" se totiž v říjnu vyplnila a v 6 kilometrů od Prostějova vzdáleném Kostelci na Hané vzniknul nový klub Korfball Club Lightning Kostelec na Hané, z.s. přičemž předsedou je samotný Petr Šnajdr.

Velké díky patří učitelskému sboru, speciálně paní učitelce Kateřině Humeníkové za podporu na 1.stupni a zapojení se do korfbalového dění ve městě, a dále panu ředitelovi ZŠ a MŠ Kostelec na Hané Oldřichu Bezdomnikovi za možnost projekt Školní korfbal aplikovat na škole. 

Předseda KCL Kostelec na Hané Petr Šnajdr uvedl následující: "Projekt Školní korfbal bylo to jediné co mé lásce ke korfbalu chybělo. Když jsem na začátku roku 2019, tehdy ještě jako student, dostal nabídku stát se koordinátorem projektu v Olomouckém kraji, neváhal jsem dlouho. Dnes je říjen 2020 a už nám tu vznikl klub po kterém sápu už od ledna. Zájem v Kostelci byl enormní a podmínky skvělé. I přes to, že od zahájení tréninků v únoru proběhly jen 3 tréninkové jednotky a pak nás zastavil Covid-19, chuť v září nabírat nové děti a znovu to odstartovat byla velká. Trochu demotivační tedy je, že opět proběhly jen 2 tréninky a korfbal jsme kvůli vládním nařízením museli opět stopnout. Ale už se strašně těším až se to tu opět rozjede a odstartujeme na Hané první regionální soutěž v juniorských kategoriích, kdy proti sobě budou nastupovat celky Kostelce a Prostějova v kategoriích U9, U11 a U13. Má vize je celoplošná regionální soutěž na Hané do které bude do několika let zapojeno mnohem více klubů než jen 2, tak uvidíme. Projekt Školní korfbal by měl určitě fungovat ve více regionech než jen u nás, určitě by to pomohlo i současným klubům získat novou dětskou základnu a například i vznik regionální soutěže jako u nás na Prostějovsku. Konec konců, představte si, že Vaše děti jezdí na zápasy 15-20 km do vedlejšího klubu a né přes půl republiky."

Ve spolupráci s také vzniklým klubem z projektu Školní korfbal SAM Kozlovice, který vede Lukáš Filip navíc proběhne 15.-20.8.2021 společný letní korfbalový kemp v Čekyni u Přerova, kde děti čeká:

  • získávání korfbalových zkušeností
  • kondiční příprava na sezónu 2021/22
  • přátelské zápasy mezi KCL Kostelec na Hané a SAM Kozlovice
  • návštěva reprezentantů z nedalekého Prostějova
  • spousta zábavy, zažitků a nových kamarádů

 


Komentáře

komentáře Disqus