První semifinále extraligy ovládl domácí MS YMCA Znojmo

První semifinálové utkání nejvyšší soutěže dospělých mělo od začátku velmi vyrovnaný průběh. První koš zápasu dal znojemský veterán Petr Malačka až po více než třech odehraných minutách a hned z dalšího útoku se prosadil proti o generaci mladšímu Valentovi opět a domácí se tak před svými fanoušky ujali vedení 2:0. Hosté vzápětí rychle srovnali skóre díky střele z dálky Nely Kubů a následné penaltě, kterou si sama vybojovala. Nadále pokračoval velmi vyrovnaný souboj s těsnými obranami a chybami na obou stranách a v polovině první půle to bylo 4:4. Za dalších pět minut padl jediný koš a v sedmnácté minutě za stavu 5:4 vystřídalo prostějovské trenérské duo Konečný – Uherka Tichého a do hry poslalo mladíčka Fidlera, který okamžitě vybojoval penaltu a srovnal na 5:5. A hra rázem dostala spád a střelci na obou stranách výrazně zlepšili svou úspěšnost a tři minuty před koncem první půle to bylo 10:10. Další koše na obou stranách přidali čtyřicátníci Malačka a Faltýnková a poločasové těsné vedení vystřelil po opakované penaltě za zkrácení Fidlera domácí Nguyen 12:11. 

Druhý poločas začal opět opatrně a po pěti minutách odehraných minutách padlo po jednom koši na obou stranách a střelecká mizérie pokračovala i nadále a na další koš čekali diváci opět téměř dalších pět minut než se trefil Jakub Žák. Ale útočné nepřenosnosti na obou stranách a zároveň pevné obrany znamenaly v polovině druhé půle stav 16:14 a trenéři na obou stranách poslali do hry čerstvé hráče. Hra na obou stranách přitvrdila a frustrace hráčů z neproměněných šancí a penalt byla zřejmá a rozhodčí museli řešit několik malých strkanic, z nichž si žlutou kartu odnesl nejvyšší hráč na hřišti Jakub Žák. Košů přibývalo na obou stranách stále málo a do poslední pětiminutovky se šlo za stavu 18:17 a následně dva koše rychlé domácích Nguyena a Kočkové zajistily domácím vedení 20:17 a před oddechovým časem hostů snížil Šnajdr na 20:18. Následně ale šance hostujícího celku definitivně utnula nejlepší střelkyně zápasu Jitka Pavlíčková, která z volného hodu zvýšila na 21:18 a o osudu zápasu bylo rozhodnuto.

MS YMCA Znojmo – Vosíme.cz Korfbal Prostějov             22:19 (poločas 12:11)                    série 1:0

Koše: Pavlíčková 5, Nguyen 4, Žák J. 4, Malačka 3, Malačková 2, Kočková 2, Žák I. 1, Křupal 1 – Kubů 4, Nováková 3, Šnajdr 3, Fidler 3, Vyroubal 2, Faltýnková 2, Buriánková 1, Valenta 1


Komentáře

komentáře Disqus