IKF Europa Shield 2020 - semifinále

Český vicemistr KK Brno podlehl anglickému BEC KorfballClub a čeká jej dnes ve 13:10 boj o bronzové medaile, které již brněnské družstvo na Europa Shield dvakrát v minulosti získat dokázalo.

KK Brno – BEC Korfball Club​​13:16 (po poločase5:9)

Začátek zápasu byl vyrovnaný do desáté minuty, kdy na ukazateli skóre svítilo 3:3. Následně však brněnští dokázali vyrobit v obraně mnoho chyb a darovali anglickému soupeři pět penalt, z čehož Angličané tři proměnili a do poločasové přestávky se šlo za nepříznivého stavu 5:9, když třemi koši za poločas potvrzoval svou formu nejlepší střelec turnaje Joseph Bedford.

Do druhého poločasu však nastoupilo brněnské družstvo velmi odhodlaně a po třech minutách bylo vyrovnáno 9:9 a ve dvaadvacáté minutě se díky koši Štěpánky Jonákové dokázali brněnští dostat do vedení 11:10. Anglický trenér reagoval oddechovým časem, protože vývoj druhé půle zcela jistě nebyl dle jeho představ. Angličané dokázali vyrovnat a opět otočit skóre ve svůj prospěch na 12:14. Lenka Faltýnková ještě dokázala tři minuty před koncem zápasu snížit na rozdíl jediného koše 13:14, ale po neúspěšných útocích zvýšil anglický tým 65 vteřin před koncem zápasu na 13:15 a bylo rozhodnuto. 

Koše: Jonáková 4, Zieglerová 4, Bušík 2, Faltýnková 1, Sahatciu 1, Sládek 1 – Bedford 3, Ikwuemesi 3, Patel 2, Ashby 2, Wilson 2, Fitzgerald 1, Turner 1, Tighe 1, Palfreyman 1


Komentáře

komentáře Disqus