IKF Europa Shield 2020 - den druhý

Český vicemistr KK Brno zakončil dnes základní skupinu B dvěma zápasy s bilancí jedno vítězství a jedna porážka. Ve skupině B tak obsadili brněnští korfbalisté druhé místo, což znamená, že zítra ráno v 8:45 nastoupí k semifinálovému duelu proti vítězovi skupiny A, jímž je anglický BEC Korfball Cllub, který obhajuje loňské prvenství.

KK Brno – Kocaeli University SC        19:10 (po poločase 9:6)

Brněnští korfbalisté vstoupili do zápasu výrazně lépe než na začátku zápasu proti polskému družstvu a rychle vedli po koších Sládka a Bušíka. A náskok navyšovali postupně na 4:1 a 6:2, ale na vyšší košový rozdíl se jim odskočit nepodařilo, ale i tak do poločasu šli za stavu 9:6. Na začátku půle druhé se tureckému týmu podařilo dvakrát snížit na rozdíl dvou košů, ale od stavu 10:8 následovala košová šňůra pěti košů, která přinesla uklidnění a jistotu pro českého vicemistra. Nejlepším střelcem druhého zápasu byli Lenka Faltýnková a Peter Bušík, kteří zaznamenali po čtyřech koších.

Koše: Faltýnková 4, Bušík 4, Skála 3, Jonáková 2, Sahatciu 2, Zieglerová 1, Hák 1, Sládek 1, Ziegler 1 – Kurkcu 2, Uluc 2 , Polat 2, Keklik 1, Arslan 1, Argin 1, Abdikoglu 1

 

KK Brno – KV Adler Rauxel        14:19 (po poločase 11:9)

Český tým vstoupil do zápasu výborně, vedl po koši zkušené Lenky Faltýnkové 1:0 a za stavu 1:2 se mu povedla pětikošová série, kterou se ujali vedení 6:2 v osmé minutě utkání. Po dalších čtyřech minutách bylo vyrovnáno na 9:9, ale vedení do konce poločasu získala pro brněnské družstvo Eliška Zieglerová dvěma koši – 11:9. Ve druhém poločase se však vedoucímu družstvu extraligy střelecky vůbec nedařilo, německé družstvo otočilo skóre na 12:17. Trenér Máša zkoušel oddechovým časem zvrátit nepříznivý vývoj zápasu, ale úspěšný nebyl a domácí družstvo tak bez větších obtíží vybojovalo první místo ve skupině, ač v průběhu druhého poločasu neproměnilo dokonce ještě tři penalty.

Koše: Faltýnková 5, Zieglerová 3, Jonáková 2, Skála 2, Sládek 1, Sahatciu 1 – Sander 3, Langer 3, Treffts 3, Langhorst 2, Hornig 2, Frohnhofer 2, Strach 2, Liepold 2 

 

Konečné pořadí skupiny B 

  1. KV Adler Rauxel               3 z.    9 b.    
  2. KK Brno                            3 z.    6 b.    
  3. Kocaeli University SC       3 z.    2 b.
  4. KS Defenders Wroclaw    3 z.    1 b.

 

Konečné pořadí skupiny A

  1. BEC Korfball Club     3 z.    9 b.    
  2. CK Vallparadis          3 z.    6 b.    
  3. TuS Schildgen           3 z.    3 b.
  4. Grupo Desportivo     3 z.    0 b.

 

Nejlepší střelci po základních skupinách

  • Joseph Bedford (BEC)                            18 košů
  • Lenka Faltýnková (KK Brno)                   13 košů
  • Štěpánka Jonáková (KK Brno)                12 košů
  • Daniel Fernandez (CK Vallaparadis)       11 košů
  • Julio Duares Ruivo (Grupo Desportivo)   10 košů
  • Annika Horning (KV Adler Rauxel)            9 košů
  • Jan Robert Heming (TuS Schildgen)         9 košů
  • Daniel Jane Martinez (CK Vallparadis)      9 košů
  • David Liepold (KV Adler Rauxel)               9 košů

Komentáře

komentáře Disqus