Polský vzestup: Wroclaw si v první lize vyšlápla na dosud neohrožené Vemloudy

To, že jednou prohraje, se dalo čekat. Že se to však dosud neporaženému Kolínu stane s polskou Wroclawí, jež moc bodů zatím nepobrala, moc lidí neočekávalo. Nedělní porážka Vembloudů znamenala největší událost kompletního čtvrtého kola druhé nejvyšší korfbalové soutěže, za zmínku ještě stojí že po vzájemném souboji o třetí místo předskočil v tabulce Náchod B rezervu Prostějova.

MINITURNAJ V KUTNÉ HOŘE

Trochu zvláštní miniturnaj. Do Kutné Hory přijelo jako jasný favorit v tabulce druhé brněnské béčko, jenže se opět ukázalo, že ve sportu není předem nikdy nic jasné. Brno si sice poradilo 23:16 s domácím Respem, jenže v prvním duelu překvapivě 11:19 padlo s Táborem, který měl do víkendu jedinou výhru a krčil se ve spodku tabulky.

Kdo by však řekl, že tím pádem si Tábor musel přece jasně poradit i s Kutnou Horou, ten se šeredně mýlil. Domácí hráči totiž zabrali, brzy se ujali vedení a náskok navyšovali až do konce utkání. Nakonec si Kutnohorští připsali vítězství 19:12.

Brněnská rezerva tak klopýtnutím s Táborem dala šanci pronásledovatelům. Béčka Prostějova a Náchodu sice na něj ještě ztrácejí, mají však dva zápasy k dobru.

David Šteger (hráč, Tábor): "Byl to trochu zvláštní miniturnaj. Očekával jsem to spíš naopak. Mrzí mě, že jsme ztratili utkání s Kutnou Horou, to jsme měli vyhrát. Polovina zápasu nám utekla o tři koše a pak jsme se už nějak zlomili psychicky. Brno přijelop v béčkové sestavě a bylo hratelné. Tam naopak vývoj utkání hrál v náš prospěch. Obecně bych u všech tří duelů miniturnaje řekl, že kdo se dostal do vedení, psychicky ho to povzbudilo a už to nepustil."

Kutná Hora, SK Respo - Tábor, KC SPŠS  19:12

Poločas: 5:2. Rozhodčí: Petr Šnajdr, Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Mensová Anežka 8, Mensová Miloslava 5 - Ziegler Tomáš  4, Šteger David 4.

 

Tábor, KC SPŠS - Brno, KK "B"  19:11

Poločas: 11:4. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal, Petr Šnajdr. Nejlepší střelci: Ziegler Tomáš  5, Šteger David 4 - Bušíková Zuzana 4, Cholava Tomáš 2, Zieglerová Eliška 2.

 

Kutná Hora, SK Respo - Brno, KK "B"  16:23

Poločas: 9:13. Rozhodčí: Petr Šnajdr, Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Mensová Miloslava 6, Mensová Anežka 4, Šťastný Jakub 3 - Bušíková Zuzana 8, Fridrich Ondřej 6.

 

MINITURNAJ V MORAVSKÉM KRUMLOVĚ (pořadatel Znojmo)

Přenesli vítězného ducha i do první ligy. Náchodští korfbalisté po Vánocích poprvé v historii uspěli v extralize a dařilo se jim i nyní o soutěž níž. V Moravském Krumlově porazili Znojmo i v přímém souboji o třetí pozici rezervu Prostějova a poskočili tak v tabulce na bronzovou příčku. Náchod vedle vítězné vlny zúročil i fakt, že jeho prvoligová sestava se příliš neliší od té extraligové.

To Znojmo i Prostějov nasadily hlavně hráče, kteří v extralize nedostávají tolik příležitostí. Ve vzájemném utkání byli rozdílem třídy úspěšnější Hanáci. Úsměvné (i když pro samotné aktéry asi příliš ne) bylo, že Modří Sloni oba své zápasy ztratili stejným poměrem 16:31.

Filip Šmíd (hráč, Náchod B): „Při výběru hráčů nemáme moc možností, takže máme tak půl na půl extraligu i první ligu. Extraliga je víc korfbalovější a hlavně hrajeme proti lepším soupeřům, tudíž je hra rychlejší. Proti Prostějovu to bylo hodně vyrovnané. Většinu utkání jsme se trápili v zakončení. Pořád jsme hledali recept, jak to zlomit, ale moc jsme si nevěděli rady. Nakonec jsme to v závěru nějak zlomili. Se Znojmem to bylo podobné, ale jen do poloviny zápasu. Potom už jsme se rozstříleli a ve druhé části dali devatenáct košů.“

Modří Sloni YMCA Znojmo "B" - Prostějov, SK RG "B"  16:31

Poločas: 7:16. Rozhodčí: Marek Pospíšil, Ivan Vávra. Nejlepší střelci: Nguyen Patrik 9, Toufar ml. Jan 4 - Dušek Martin 7, Ošťádal Vojtěch 5.

 

SK Plhov Náchod "B" - Prostějov, SK RG "B"  25:21

Poločas: 13:7. Rozhodčí: Ivan Vávra, Marek Pospíšil. Nejlepší střelci: Štěpánová Pavlína 6, Martinec Mikuláš 4, Šmíd Filip 4 - Lorencová Nikola 6, Ošťádal Vojtěch 5, Lešanská Aneta 4.

 

Modří Sloni YMCA Znojmo "B" - SK Plhov Náchod "B"  16:31

Poločas: 10:12. Rozhodčí: Marek Pospíšil, Ivan Vávra. Nejlepší střelci: Nguyen Patrik 6, Toufar Jan 3, Toufar ml. Jan 3 - Nováková Klárka 8, Kolářová Denisa 5.

 

MINITURNAJ V KUTNÉ HOŘE (pořadatel Kolín)

Neočekávaná pecka. Wroclaw sice už v minulých kolech naznačila, že posílila sestavu a zápasy s ní budou obtížnější, dovolila si však hodně. Vyšlápla si totiž na mistra z posledních dvou let Kolín, který i letos zatím vévodí tabulce. Vembloudi nastoupili v lehce oslabené sestavě, ale polský sok našel účinnou zbraň na kolínský útok. V obraně Poláci dávali soupeřům víc prostoru dál od koše a soustředili se na doskok. Středočeši se s tím po celý zápas nemohli srovnat a Wroclaw zaslouženě zvítězila o tři koše.

Kolín se vrátil na obvyklou vlnu až v utkání s Novým Lískovcem, který podle předpokladů deklasoval velkým rozdílem. Wroclaw naopak po nečekané výhře měla s brněnským celkem hodně práce. O poločase dokonce prohrávala o jeden koš a ve druhé části musela hodně zabrat, aby urvala konečnou výhru 14:11. Bude zajímavé sledovat, zda Wroclaw vzestup potvrdí i v dalších kolech s podobně silnými soupeři.

Matěj Kubíček (hráč, Kolín): „Ne vždy se vše povede. Sice jsme postrádali dva hráče, ale na to se nechceme vymlouvat. Nedokázali jsme si poradit s vysokými polskými hráči. Byli stažení a zvlášť v jedné čtyřce jsme neměli vůbec doskok. Ztráceli jsme tak spoustu míčů. Nedokázali jsme soupeřovu obranu líp rozhýbat. Wroclaw nám nastřílela šestnáct košů, což není nic nepřekonatelného. Jednoduše jsme selhali v útoku. Moc nás to však nepřekvapilo. Měli jsme zprávy, že polský tým se zlepšil, má v sestavě pár nováčků a šel výkonnostně nahoru. Pro nás prohra znamená komplikaci, mohli už jsme mít v tabulce pohodlný náskok. Proti Lískovci už jsme zlepšili doskok, což znamenalo víc šancí. Nechci vůbec shazovat soupeře, ale přece jen za něj většinou hrají starší hráči, nebo ne moc zkušení.“

Kolín, VKC - Sport Club Defenders Korfball Wrocław 13:16

Poločas: 7:10. Rozhodčí: Pavel Minarčík, Tomáš Voda. Nejlepší střelci: Kubíček Matěj 4, Hasnédl Marek 2, Literová Anna 2, Novotný Jakub 2 - Nowak Marcin 4, Spychała Mateusz 4, Nowacki Kamil 3.

 

Sport Club Defenders Korfball Wrocław - Brno, KK Nový Lískovec  14:11

Poločas: 5:6. Rozhodčí: Tomáš Voda, Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Spychała Mateusz 6, Rakowski Jędrzej 3 - Kubů Nela 3, Pernica Jakub 3.

 

Kolín, VKC - Brno, KK Nový Lískovec  25:5

Poločas: 11:3. Rozhodčí: Pavel Minarčík, Tomáš Voda. Nejlepší střelci: Kubíček Matěj 5, Matyášová Ivana 5, Paďouková Tereza 5 - Pernica Jakub 2.

 

Tabulka po 4. kompletním kole:

1. Kolín, VKC                                                   8             7             0             1             153:90                  14

2. Brno, KK "B"                                                10           6             1             3             175:155                13

3. SK Plhov Náchod "B"                                    8             6             0             2             167:115                12

4. Prostějov, SK RG "B"                                    8             5             1             2             161:113                11

5. Modří Sloni YMCA Znojmo "B"                       10           4             0             6             163:191                8

6. Kutná Hora, SK Respo                                  8             3             0             5             116:129                6

7. Sport Club Defenders Korfball Wrocław           10           3             0             7             162:198                6

8. Tábor, KC SPŠS                                           8             2             0             6             88:125                  4

9. Brno, KK Nový Lískovec                                 8             2             0             6             68:137                  4


Komentáře

komentáře Disqus