Jaký byl IKF trenérský kurz?

V minulém týdnu se v holandském Dordrechtu konal týdenní trenérský kurz (IKF Level III “Youth and talent coach camp”), který byl především určen pro trenéry mládežnických reprezentačních výběrů z celého světa. Lektory tohoto kurzu byli ti nejlepší z nejlepších - dvojice Ben Crum a Jan Sjouke van de Bos. Seznam účastníků obsahoval i dva zástupce českého korfbalu - Jakub Máša (trenér reprezentační U17) a Peter Bušík (člen Školního korfbalu).

Mezi dalšími účastníky můžeme opravdu nalézt zástupce z celého světa - Brazílie, Dominikánské republiky, USA či z Nepálu.

Přehled všech úspěšných účastníků:
Jakub Máša (Česká republika); Peter Bušík (Slovensko); Luis Rosa (Katalánsko); Xavi Vidal (Katalánsko); Johan Oosterling (Holandsko); Tamara Siemieniuk (Polsko); Kevin Robson (Belgie); Rob Williams (Anglie); Vinicius Gama (Brazílie); Guillem Castanyer (Dominikánská republika); Leandro Tavares (Brazílie); Laudys Zapata (Dominikánská republika); Yoan Sanchez (Dominikánská republika); Laxman Gautam (Nepál); Clairlynn Rountree (USA); Herman Egberts (Holandsko)


Co se programu a výstupu z něho týká, tak bych mohl asi jen kopírovat a potvrdit vše uvedené Davidem Konečným z loňského ročníku: http://korfbal.cz/article/2015-08-30-ben-vs-wim-podle-davida. Vše uvedené budu asi ještě dlouho vstřebávat a již se těším, jak budu moci některé prvky vyzkoušet na svých hráčích v klubu i reprezentační U17.

Mimo uvedené mi přišlo, že jsou všichni (hlavně KNKV) posedlí myšlenkou dostat korfbal na olympiádu a snaží se najít formu, která by byla nejvhodnější pro program her. Proto mimo tradiční korfbal 8x8, prosazují stále více i 4x4 ("monokorfbal"), zkouší i 2x2 (stále na dva koše) či plážové varianty 4x4. Necháme se překvapit s čím příjdou dále.

Příjemným zpestřením programu kurzu byla návštěva přípravného zápasu holandské reprezentace A proti týmu B, ikdyž bylo velmi těžké rozeznat, který tým je tím A týmem. Tito hráči se společně připravují na ME, které se koná na konci října, již od začátku srpna a to vždy 3 dny v týdnu. Navíc mají samozřejmě ještě klubové povinosti - tréninky a zápasy.

Dalším zajímavostí byla návštěva tréninkového centra, asi nejslavnějšího korfbalového klubu PKC, v Papendrechtu. Během návštěvy jsme mohli vidět tréninky několika věkových kategorií od dětí do 15let až po A tým tohoto klubu, který je plný holandských reprezentantů. Na 4 venkovních hřištích se v jednu chvíli připravovalo zároveň kolem 100hráčů, pod vedením 17 trenérů, střílející na 32košů! Opravdu pěkné vidět, jak to funguje v takových klubech a kam směřuje naše cesta ;-).    

Na závěr může přijít otázka. Kdo bude dalším účastníkem tohoto kurzu v srpnu 2017?


Komentáře

komentáře Disqus