Reprezentanti pokračují v přípravě na ME 2014

Poslední prázdninový víkend se konalo další ze série přípravných soustředění reprezentace České republiky. Naposledy proběhlo v Kolíně a ve smíšené podobě – tedy v kombinaci venkovní a halové přípravy. Další díly přípravy před očekávaným vrcholem sezóny již budou pouze halové a budou se konat v Kostelci nad Černými lesy.

Trenérské duo Radek Honzíček a Ivo Kracík mělo k dispozici 16 hráčů, kteří se většinou předvedli ve velmi dobrém světle a bylo možné vidět velmi solidní posun (ve srovnání s červnovým soustředěním) ve fyzické připravenosti nominovaných. Fyzická připravenost je nezbytnou součástí výbavy každého reprezentanta, neboť moderní korfbal jde směrem k maximálnímu nasazení, a to jak v obranné, tak i útočné fázi.

Na evropském šampionátu navíc čeká reprezentaci se lvíčkem na prsou velice náročný program, kdy na úvod je vyzvou domácí Portugalci, kteří by rádi vrátili domácí tým na medailové pozice (naposledy totiž na Mistrovství Evropy vybojovali Portugalci medaili v roce 1998, kdy porazili v domácím prostředí, v Estorilu, právě reprezentaci ČR). Druhý den je čeká favorizovaná Belgie, která, po triumfu na juniorském šampionátu v Olomouci, bude jistě myslet na příčku nejvyšší a na závěr základní skupiny pak tým Katalánska, který je černým koněm naší základní skupiny.

Dalším dílem přípravy bude, jak již bylo zmíněno výše, halové soustředění v Kostelci nad Černými lesy, a to o třetím zářijovém víkendu. 


Komentáře

komentáře Disqus