Šestý hrací den

Jako první proti sobě nastoupilo Turecko s Polskem. Hra naznačovala vyrovnané síly, většina střel na koš vyplývala z útěků na donášku. Ani jedna z reprezentací nebyla schopná uniknout té druhé o více než jeden bod. Až teprve ve 14. minutě utkání se poprvé do většího vedení dostali Poláci, kteří si toto vedení udrželi až do poločasu na 9:5. Desetiminutová pauza před druhou půlkou zápasu Turkům vyloženě pomohla. Během chvíle své soupeře dohnali a opět hráli velmi vyrovnaně.  Nakonec Poláci stejně unikli a zvítězili 13:12.

 

Napětí v utkání mezi Katalánci a Němci se dalo krájet už od zahajovacího hvizdu. Teprve až ve třetí minutě pomocí penalty se dostali do vedení Němci. Katalánský útok vyrovnal, obrana však dělala zbytečné chyby, z nichž pramenila další trestná střílení. Německý time out pomohl i Kataláncům, kteří se začali strefovat a poločas ovládli 10:7. Druhá polovina utkání byla na koše vyrovnaná. Němci i Katalánci dobře bránili, ale dravost a houževnatost Katalánců v útoku slavily větší úspěch. Ti nakonec zvítězili 17:15.

 

Naši proti Rusům nastoupili ve stejné sestavě jako včera proti Polsku. Skórovali hned ve druhé minutě a vzápětí znovu. Stejně i první koš Rusů byl z penalty a druhý ze hry. Hra pokračovala skvělou obranou Čechů, která nedovolovala soupeři střílet z klidu, a zároveň úspěšnými střelami. Skóre se v deváté minutě zastavilo na 2:5 v náš prospěch a trvalo až do minuty 15. Tehdy se Ruska Nataliia Igrashkina  strefila do koše. Česká odezva ale byla mnohem výživnější. Všichni naši kluci dostali šanci, proměnili ji a přivedli své družstvo do sedmibodového vedení 4:11. Na konci poločasu Rusové ještě korigovali bodový stav na 5:11.

Vstup do druhé půlky se více vydařil Rusům. Jejich koš na 6:11 byl ale jeden z posledních. Od 23. minuty totiž utkání opět patřilo jen a jen naší reprezentaci. Ruská obrana si s našimi útoky nevěděla rady, naopak ruský útok byl vůči české obraně bezmocný. Nepřesnosti, špatné nahrávky a horší doskoky na ruské straně vedly k rychlým, hezky vymyšleným a úspěšným útokům na straně české. 11 minut před koncem se stav pozastavil na 8:18. Češi si vedení vyloženě užívali, doslova po palubovce létali a dovedli utkání do úspěšného konce za jasné bodové převahy – 9:21.

 

Trochu překvapivě započalo utkání Portugalska s Belgií. Belgičané, kteří obvykle skórovali hned z prvního útoku, se tentokrát museli dívat na protihráče ujímající se vedení. Po chvilce se jim podařilo vyrovnat na 1:1. Utkání dále pokračovalo vyhrocenými souboji na obou stranách, a i když sázkové kurzy ukazovaly na Belgii jako favorita, Portugalci se zuby nehty drželi na dosah – 3:4. Teprve až ve 13. minutě se belgický košostroj rozjel a utekl na 6:15 v poločase. I druhá polovina utkání se vyznačovala jasnou převahou belgické reprezentace. Na rozdíl od předchozího průběhu ale nechávala té portugalské jen minimální šanci úspěšně zakončit. Pouze dva volné hody, dvě penalty a jedna střela zblízka posunuly celkové skóre na 11:31.

 

I poslední utkání šestého hracího dne mezi Holandskem a Anglií mělo více méně jasný průběh. Jakmile se Holanďané dostali k míči, okupovali anglický koš neustále. Britové se snažili sebevíc, ale na Oranjes nestačili a v prvním poločase dokázali skórovat jen pětkrát. Poločas skončil za stavu 17:5.

Ani druhá polovina utkání se od té první ničím zvláštním nelišila. Hráči země tulipánů nedovolili svým soupeřům více než nepřesné střely, zatímco sami své skóre neustále zvyšovali. Druhý semifinálový zápas skončil absolutním vítězstvím Holandska 29:10.


Komentáře

komentáře Disqus