Příprava na Mistrovství Evropy „A“ začala

Při posledním zářijovém víkendu se poprvé sešel širší výběr seniorské reprezentace na přípravu pro ME „A“ 2024 v Katalánsku. Jednalo se o jeden ze tří přípravných termínů, a to ve Vlašimi. Další soustředění bude o víkendu 12.10-13.10.2024 v Kostelci na Hané a poslední přípravný víkendu bude těsně před samotným turnajem 19.10.-20.10.2024 v Prostějově.

V širším výběru dostalo a potvrdilo nominaci trenérovi Ivovi Kracíkovi 9 mužů a 9 žen. Jmenovitě jsou to mezi muži nestoři Vlasta Krejčí a Petr Pešák doplnění mladíkem Rosťou Kortusem - všichni České Budějovice, dále Petr Šnajdr, František Valenta a Alexandr Vyroubal z Prostějova, a mladá krev z Brna Vojta a Lukáš Holíkovi, plus Honza Theissig. Mezi ženami jsou to Martina Klacková (ČB), Sára Sahatciu, Veronika Čarvašová a Sofie Vojnová všechny tři z Brna, Nela Kubů (Nový Lískovec), Klára Nováková (Náchod), Lenka Buriánková (Prostějov), Jitka Pavlíčková (Znojmo) a Kristýna Holubčíková (Koblov).

Do Vlašimi se omluvili Sofie Vojnová a Petr Pešák kvůli nemoci či zdravotním problémům), takže na soustředění dorazilo 8 a 8 hráčů. Ti absolvovali 5 tréninkových jednotek, kde hlavně navazovali na taktiku a styl hry, se kterou uspěl národní tým na posledním MS 2023 v Taiwanu. Znalci korfbalu určitě vědí, že zde národní tým skončil na 4.místě za Nizozemím, Taiwanem a Belgií, tedy v pořadí evropských týmů na 3.místě. A právě minimálně bronz si určil současný tým jako cíl pro nadcházející ME v Katalánsku.

Pro úplnost jen dodáváme, že ME startuje 28.10.2024 a český tým se ve skupině utká s Belgií, Anglií a domácím Katalánskem. Druhou skupinu tvoří Nizozemí, Německo, Portugalsko a Maďarsko.


Komentáře

komentáře Disqus