Česká reprezentace v plážovém korfbalu byla nalosována do skupiny D

Přesně za čtyři týdny a za dva dny bude v belgickém Temse zahájen Světový pohár v plážovém korfbalu, kde se představí celkem 20 reprezentačních družstev. Vedle vítězství a medailového umístění se zde bude bojovat i o body do světového žebříčku, který je následně důležitý pro kvalifikování se na Světové hry 2025, jež se budou v létě 2025 konat v Číně.

Česká reprezentace byla nalosována ze třetího výkonnostního koše jakožto devátá v pořadí světového rankingu do skupiny D, kde se utká se čtvrtou zemí žebříčku USA a s osmou zemí, kterou je Hong Kong, což je los více než přijatelný. Dalšími družstvy ve skupině jsou ještě Švédsko a Skotsko, které patří mezi korfbalové trpaslíky, a to nejen v plážovém, ale i v klasickém osmičkovém korfbalu.

Jako skupinu smrti je možné označit skupinu B, kde se utká druhá země světového žebříčku Polsko se stříbrnými medailisty z letošního Mistrovství světa a rovněž je ve skupině ještě silná Indie a nevyzpytatelná Anglie, která se z důvodu neúčasti na MS 2024 propadla v žebříčku až na 24.místo, ale určitě bude patřit do okruhu favoritů na postup do vyřazovacích bojů.

Los Světového poháru 2024 (Belgie, 24.-25.srpna 2024)

  • Skupina A: Nizozemsko (1.), Maďarsko (6.), Austrálie (11.), Maroko (17.), Argentina (26.)
  • Skupina B: Polsko (2.), Taiwan (5.), Indie (12.), Wales (18.), Anglie (24.)
  • Skupina C: Belgie (3.), Portugalsko (7.), Čína (13.), Francie (15.), Arménie (26.)
  • Skupina D: USA (4.), Hong Kong (8.), Česko (9.), Skotsko (20.), Švédsko (25.)

Komentáře

komentáře Disqus