Česká reprezentace senzačně vyřadila Portugalsko a bude zítra hrát o bronz na MS 2024

Česká reprezentace v plážovém korfbalu dnes na Mistrovsví světa zakončila základní skupinu vítězstvím nad Indií poměrem 12:8, a to zejména díky výborné první půli, v níž sice prohrávala 1:2, ale sedmi trefami v řadě otočila na počasový výsledek 8:2 a zápas bez problémů dovedla k výhře a zabezpečila si třetím místem v základní skupině postup do čtvrtfinále.

Česko – Indie    12:8     (poločas 8:2)

Koše: Krejčí 6, Holubčíková 3, Bláha 1, Šnajdr 1, Pavlíčková 1  

Ve čtvrtfinále tak na Česko čekal opět nepříjemný soupeř z Pyrenejského poloostrova Portugalsko, se kterým v základní skupině nedokázal náš výběr skórovat a prohrál 0:2. Tentokrát se však našim dařilo o poznání lépe, i když opět se jednalo o napínavou bitvu s minimem košů. Češi se dokázali v první půli dostat do vedení 2:0 po koších Holubčíkové a Krejčího, ale soupeř snížil z rukou Fernandese na poločasových 2:1. Druhá pak nabídla jediný koš, když portugalská hvězda Carlos Faria neproměnil penaltu a následně rozhodl veterán Krejčí košem na 3:1 o postupu české reprezentace mezi nejlepší čtyři týmy světa.   

Čtvrtfinále:       Česko – Portugalsko      3:1       (poločas 2:1)

Koše: Krejčí 2, Holubčíková 1

Ve večerním semifinále Češi předvedli bojovný výkon, ale proti hvězdami nadupanému Nizozemsku zvítězit nedokázali, když v polovině utkání prohrávali 2:5 a nakonec podlehli 3:9. Zítra je již čeká na světovém šampionátu pouze jediné utkání, kterým bude souboj o bronz proti Polsku, jež podlehlo ve druhém semifinále Taiwanu výrazně 1:11.

Semifinále:       Česko – Nizozemsko      3:9       (poločas 2:5)

Koše: Krejčí 1, Klacková 1, Šnajdr 1

Zítřejší program

12:20    zápas o bronz    Česko – Polsko

12:40    finále                  Nizozemsko - Taiwan


Komentáře

komentáře Disqus