Ladronka Fest 2019

V sobotu 14.9. se v pražském parku Ladronka nedaleko Strahova uskutečnil již 18.ročník Ladronka festu, který je největším festivalem volnočasových aktivit v ČR. 

Ladronka Fest již 18 let nabízí svým návštěvníkům velké spektrum sportů, které je možné si na místě přímo zkusit. Nechybí tradiční sporty jako fotbal, florbal, ragby, badminton. Najdete zde i méně známe sporty jako headis, kinball, poledance nebo i famfrpál. A letos se poprvé v historii prezentoval i korfbal. Uprostřed dění hned vedle Sportovní akademie Zuzany Hejnové se do výšky tyčily korfbalový koše. Spousty dětí a rodičů se u korfbalu zastavovalo slovy „to přece není basket“…

Zájem o korfbal byl o to větší, že se korfbal dostal do oficiální soutěžní karty Ladronka festu 2019. Návštěvníci měli za úkol vyzkoušet 10 různých aktivit. A když splnili úlohu daného sportu, tak do své kartičky dostali razítko příslušného stanoviště a po splnění většiny úkolů mohli vyhrát i hezké ceny. Proto si střelbu na koš zkusilo hodně dětí, zatímco rodiče se vyptávali na specifika našeho sportu. O velký úspěch korfbalového stánku se postarali i místní korfbaloví nadšenci, kteří pamatují i zašlou slávu pražského korfbalu. Velký dík za pomoc tedy patří Pavlovi Minarčíkovi a Evě Čížkové, kteří neúnavně ozřejmovali korfbalová pravidla, historii i různé techniky střelby.

Ale Ladronka Fest není jen o prezentaci sportovních klubů. Na hlavním pódiu se vystřídalo několik nadějných kapel, známé osobnosti a taktéž závod Poledance league. V parku pak byly stánky zdravé výživy, Dětského činu roku, Běh pro kuře a spousty dalších workshopů. Celkově však přece jen šlo o to, abychom děti dostali k aktivnímu pohybu za pomoci různých sportů. A možná právě zde se s korfbalem seznámil i nějaký budoucí reprezentant. :-) 


Komentáře

komentáře Disqus