Soustředění U17, den třetí

Na rozdíl od dnů minulých, sobotní tréninky byly zaměřené hlavně na obranu.

Činnost obránců trenéři probrali hned na začátku ranního tréninku. Vysvětlili správný pohyb a na různých typech cvičení, např. 4:0 a 3:1, to pak zkoušeli i na hráčích.

Kromě přechodu na obranu měl ranní trénink ještě další odlišnost od těch předchozích. Na reprezentanty čekal i kondiční trénink včetně jednoho z testů fyzické zdatnosti – beep testu („pípáku“). Všichni si tak mohli vyzkoušet, jak na tom vlastně se svojí kondicí jsou, a pro trenéry budou výsledky sloužit i jako jeden z parametrů, dle kterých budou svou budoucí užší nominaci vybírat.

Sobotní odpoledne pokračovalo v podobném duchu. Na počátku všeho hlavní trenér připravil malý brainstorming s bílou tabulí a na ní si zopakovali správné postavení obránců vůči rozestavení útočníků a pozici balonu.

Před posledním večerním tréninkem trenéři na videu pustili části pátečního utkání, aby se jednotliví hráči mohli vidět a zjistit, jaké chyby ve své činnosti vlastně dělají a mohli se tak do dalšího zápasu zase o něco zlepšit a svůj herní projev upravit.

Na poslední hrací večer všichni mladí účastníci konečně předvedli pěkný korfbal. Bylo vidět, že ze sobotních tréninků si toho plno přenesli i do zápasu. Celkově padalo více košů, útočníci si vytvářeli pěkné akce pod košem a obránci naopak trestali jakoukoli špatnou nahrávku.


Komentáře

komentáře Disqus