Start dorostenecké extraligy vyšel Náchodu a Brnu

Dva miniturnaje měly své dva jasné dominátory. Vstup do nejvyšší dorostenecké korfbalové soutěže nejlépe vyšel obhájci titulu z Brna a Náchodu. Oba celky do sezony vstoupily dvěma jasnými výhrami a ujaly se tak vedení v tabulce.

MINITURNAJ V MORAVSKÉM KRUMLOVĚ

V papírově slabším miniturnaji se ukázal jako nejkompaktnější korfbalový tým ten z Náchoda. Poradil si lehce 23:11 s domácím Znojmem a větší problémy neměli Náchodští ani s Novým Lískovcem, který přehráli 18:7. Modří loni nevytěžili z domácího prostředí ani bod, když v závěrečném utkání nestačili 7:14 na brněnský mančaft.

Turnaj poznamenal nedostatečný počet hráčů. Jak Nový Lískovec, tak i Znojmo nastoupily jen se sedmi hráči do pole.

Jakub Pernica (trenér, Nový Lískovec): Měl jsem k dispozici bohužel jen tři kluky. Bohužel v tomhle věku hodně lidí od korfbalu odchází a málo jich přichází. Mám na soupisce pět kluků. Jeden je nemocný a jeden si v týdnu zvrtl kotník. To je pak těžké. Mrzí mě, že kazíme hru ostatním kompletním týmům, bohužel s tím však nemůžeme nic moc dělat. Náš výkon byl však docela dobrý, i když jsme se nemohli moc trefit do koše. Holt je ještě začátek roku. Letos máme dost silný tým, ale jak jsem říkal, je nás málo. To mě dost štve, protože jinak můžeme pomýšlet vysoko.

Modří Sloni YMCA Znojmo U19 : SK Plhov Náchod U19  11:23

Poločas: 6:13. Rozhodčí: Ondřej Fridrich, Petr Báder. Nejlepší střelci: Toufar Jan 6 - Novotný Jakub 7, Šmíd Filip 7, Nováková Klárka 3.

 

SK Plhov Náchod U19 : Brno, KK Nový Lískovec U19  18:7

Poločas: 8:4. Rozhodčí: Petr Báder, Ondřej Fridrich. Nejlepší střelci: Novotný Jakub 7, Šmíd Filip 4 - Cupáková Markéta 3.

 

Modří Sloni YMCA Znojmo U19 : Brno, KK Nový Lískovec U19 7:14

Poločas: 3:6. Rozhodčí: Ondřej Fridrich, Petr Báder. Nejlepší střelci: Toufar Jan 4 - Jiřička Martin  6, Cupáková Markéta 3.

 

MINITURNAJ V ŠENOVĚ

V Šenově se hned v prvním kole utkali loňští finalisté z Brna a Prostějova a o poznání lépe z úvodních bojů vyšli Jihomoravané. Připsali si dvě jednoznačné výhry – 15:6 s domácím celkem a 18:9 s Hanáky a hned na startu ukázali, že mají opět ty nejvyšší ambice.

Nejnapínavější duel dne se odehrál mezi Šenovem a Prostějovem, který vyústil v konečnou remízu 12:12.

Jan Šedý (trenér, Brno): Měli jsme trochu strach, že se hned utkáme s Prostějovem. Loňský finálový soupeř však přišel o dost opor, kdežto my jen o dvě, které jsme dokázali nahradit. Máme tak zkušenější tým, což se projevilo.

Martin Uherka (trenér, Prostějov): Odešli nám nejzkušenější hráči, ale nějaké kostra týmu zůstala. Na rozdíl od loňska letos nemáme žádné přehnané ambice. Do půlky října nás limitovaly opravy v naší hale, takže jsme nemohli pořádně trénovat. Se Šenovem jsme vedli 9:4, jenže pak se nám úplně přestalo dařit v obraně a soupeř dovedl zápas k zasloužené remíze. Brno je asi jasný favorit soutěže, silný je i Náchod. Další čtyři týmy na tom podle mne budou podobně.

Šenov, KC - ZŠ U19 : Brno, KK U19  6:15

Poločas: 1:7. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal, Petr Šnajdr. Nejlepší střelci: Macek Lukáš 2 - Sahatciu Sára 4, Kovář Filip 3.

 

Brno, KK U19 : Prostějov, SK RG U19  18:9

Poločas: 11:6. Rozhodčí: Petr Šnajdr, Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Sahatciu Sára 6, Kovář Filip 5 - Štefák Daniel 3.

 

Šenov, KC - ZŠ U19 : Prostějov, SK RG U19  12:12

Poločas: 4:6. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal, Petr Šnajdr. Nejlepší střelci: Holubčíková Kristýna 6, Škrobová Tereza 2 - Štefák Daniel 4, Lorencová Nikola 3, Podhorný Jakub 2.

 

1.            SK Plhov Náchod U19                                   2             2             0             0             41:18     4

2.            Brno, KK U19                                               2             2             0             0             33:15     4

3.            Brno, KK Nový Lískovec U19                         1             1             0             0             14:7       2

4.            Prostějov, SK RG U19                                   2             0             1             1             21:30     1

5.            Šenov, KC - ZŠ U19                                      2             0             1             1             18:27     1

6.            Modří Sloni YMCA Znojmo U19                      1             0             0             1             7:14       0


Komentáře

komentáře Disqus