První představení korfbalu na Základní škole Zátor

První představení korfbalu na Základní škole Zátor

Dnes představitelé Českého korfbalového svazu zavítali na Základní školu Zátor / http://www.zszator.com/ , která se nachází nedaleko polských hranic. Zátor se stal druhou školou v okrese Bruntál, kde následoval ZŠ Lichnov, která se již minulém školním roce aktivně zapojila například do velkého turnaje škol v plážovém korfbalu, když ukázkové hodiny realizovali zástupci ČKS pod vedením managera Školního korfbalu Petra Kronese během minulého školního roku.

Na Základní škole Zátor pak dnes proběhly ukázkové hodiny tělesné výchovy pro více než stovku žáků z prvního i z druhého stupně, včetně prvňáčků. V plánu managera Petra Kronese je zapojení ZŠ Zátor do školní korfbalové soutěže společně se ZŠ Lichnov, a to ještě v tomto kalendářním roce.

Na Základní škole Zátor působí sportovní klub TJ Loučka / Na základě iniciativy obcí Zátor, Čaková, Brantice a ZŠ Zátor se 7. 9. 2009 uskutečnila zakládající členská schůze občanského sdružení TJ Loučka. V tomto roce byly otevřeny první oddíly florbalu, atletiky a volejbalu a postupně se dál rozšiřovaly o další oddíly. V současné době má TJ Loučka 10 oddílů a 9 trenérů, a protože je součástí základní školy, tak se veškeré sportovní aktivity prolínají, doplňují a obohacují také v rámci tělesné výchovy /.
Více zde:http://tjloucka.webnode.cz/ nebo na FB:https://www.facebook.com/tjloucka/ , http://zszator.rajce.idnes.cz/


Komentáře

komentáře Disqus