World Games 2017 - den finálový

World Games 2017 – den pátý - finálový

Poslední den korfbalového turnaje se rozhodovalo o držitelích cenných kovů a rovněž o konečném pořadí na všech zbývajících příčkách. Mimo toho bylo zajímavé i sledovat, kdo se stanem nejlepším střelcem šampionátu a jak se dokáže přiblížit výkonu Dmitrije Kazachova z kolumbijského Cali 2013, který zaznamenal 35 košů.

Zápas o 7.-8.místo:

Velká Británie – Polsko                 25:18 (po čtvrtinách 7:6, 11:7, 22:13)

Polsko se nedokázalo prosadit ani v posledním zápase na turnaji a obsadilo poslední místo. Ovšem první čtvrtina ukázala, že Poláci mohou hrát výsledkově vyrovnaný zápas i se čtvrtým týmem z posledního Mistrovství Světa, když ještě v osmé minutě vedli 6:5. Pro Velkou Británii však byl boj o sedmé místo velkým zklamáním, se kterým jistě před začátkem Světových her 2017 nepočítali ani v nejhorších představách.

Zápas o 5.-6.místo:

Čína – Austrálie                            19:17 (po čtvrtinách 6:4, 12:8, 16:12)

Čína dokázala oplatit Austrálii porážku ze základní skupiny, kde ji překvapivě podlehla 23:25. V opakovaném souboji již reprezentanti Číny vedené charizmatickou trenérskou legendou Benem Crumem, které právě v Číně udělili čestný titul profesora korfbalu, překvapení nedopustili a od začátku si udržovali mírný náskok. Konec zápasu však byl nakonec dramatický, neboť protinožcům se podařilo necelé dvě minuty před koncem zápasu vyrovnat na 17:17. Rozhodují koš pak vstřelila Jingyi Yin, která byla i nejlepší střelkyní celého utkání s pěti koši.

Zápas o 3.-4.místo:

Belgie – Německo                         24:9 (po čtvrtinách 7:3, 15:6, 19:7)

Bronzové medaile získala po zásluze Belgie, která nedala německého družstvu žádnou šanci myslet na medailový úspěch. Koncentrovaným výkonem v obraně nepovolila Německu více než tři koše za čtvrtinu, zatímco sama dokázala skórovat průměrně šestkrát v každé desetiminutovce. Nejlepším střelcem zápasu byl Jesse De Bremaeker, který vstřelil 7 košů, získal pomyslnou korunu krále střelců těchto Světových her a celkem vyrovnal s 25 koši svůj výkon z Cali 2013 a za dva turnaje World Games zaznamenal úctyhodných 50 košů.

Finále:

Nizozemsko – Taiwan                   26:14 (po čtvrtinách 7:3, 13:7, 20:9)

Taiwan držel proti favoritovi vyrovnaný stav až do páté minuty, kdy to bylo 2:2, ale ve zbytku první čtvrtiny odskočil obhájce titulu na 7:3. Na začátku druhé desetiminutovky se nejlepší asijský tým opět dokázal dostat na dostřel, když nejlepší žena turnaje Ya-Wen Lin snížila na 8:6. Na konci čtvrtiny však Nizozemci opět zvýšili svůj náskok, tentokráte již na šest košů a ten se jim v průběhu třetí části hry podařilo navýšit až na 20:9 a bylo jasné, že ani tentokráte nebude mít korfbalový turnaj v rámci Světových her jiného vítěze než Nizozemsko. Unikátním je i třetí zlato Suzanne Struik, která má zlatou medaili i z kolumbijského Cali 2013 a taiwanského Kaoshiungu 2009.

Tabulka nejlepších střelců:

1.        Jesse De Bremaeker        (Belgie)               25košů

2.-3.    Ya-Wen Li                         (Taiwan)              23košů

           Joseph Bedford                (V.Británie)          23košů

4.-5.    Blake Palfreyman             (V.Británie)          21košů

           Nick Janssens                  (Belgie)               21košů

6.        Laurens Leeuwenhoek    (Nizozemsko)      20košů

7.-8.    Nick Pikaar                      (Nizozemsko)      19košů

           Krzysztof Rubinkowski    (Polsko)               19košů

9.        Joshua Berney                (Austrálie)            18košů

10.-11. Ashlee Othen                 (Austrálie)            15košů

            Richard Kunst                (Nizozemsko)       15košů

 


Komentáře

komentáře Disqus