World Games 2017 - den čtvrtý

World Games 2017 – den čtvrtý semifinálový

Čtvrtý den korfbalového turnaje byly na programu semifinálové duely, které přinesly nejedno překvapení. Poprvé v historii World Games je jasné, že stříbrné medaile nezíská Belgie, která prohrála semifinále s Taiwanem a bude zítra bojovat o bronz proti Německu, které se na turnaji prezentuje výbornými výkony.  

Semifinále ve skupině o 1.-4.místo:

Nizozemsko – Německo              25:13 (po čtvrtinách 7:4, 11:5, 19:9)

Německo začalo zápas zcela famózně a po dvou úspěšně zakončených útocích vedlo 2:0 a nizozemskému výběru chvilku trvalo, než se dostal do svého tempa. Na konci první čtvrtiny byl stav 7:4 pro obhájce prvenství, který již žádnou další zápletku v tomto utkání nepřipustil. Vítězství Nizozemska však nebylo tak dominantní, jak se očekávalo. I tak však dosud neporažené Nizozemce čeká boj o deváté zlaté medaile ze Světových her, o které budou usilovat zítra od 19.00.

Taiwan - Belgie                            22:18 (po čtvrtinách 7:7, 13:10, 18:15)

Taiwan je prvním týmem v historii Světových her, který kromě Nizozemska dokázal porazit reprezentaci Belgie. Po první vyrovnané a střelecky bohaté čtvrtině, která byla hrána ve vysokém tempu, byl stav nerozhodný 7:7. Začátek zápasu byl zcela neuvěřitelný – po necelých dvou minutách to bylo již 3:3 a oba týmy předváděly dynamický korfbal pod těsnou obranou a přesto se skvělým zakončením. Prostřední část utkání však patřila asijskému týmu, který si dokázal vypracovat až pětikošový náskok, který se mu dařilo udržovat, a to zejména díky nejlepší střelkyni Ya-Wen Lin, která byla nejlepší hráčkou a střelkyní zápasu s osmi koši. I díky ní přestřílely taiwanské ženy své protivnice 15:2 a byly tím rozhodujícím faktorem zaslouženého a historického vítězství.

Semifinále ve skupině o 5.-8.místo:

Čína – Velká Británie      27:24 (po čtvrtinách 8:8, 15:15, 20:20)

Čína po překvapivé porážce v základní skupině od Australanů, překvapila i podruhé. Tentokráte skvěle zvládnutou poslední čtvrtinou zápasu V.Británii, která po čtvrtém místě na MS 2015 jistě pomýšlela výše. Stav zápasu byl neustále vyrovnaný až do stavu 21:21, který svítil na ukazateli ještě 9 minut před koncem zápasu. Pak čínští reprezentanti za čtyři minuty předvedli, proč byli pasováni na černého koně turnaje, a ujali se výraznějšího vedení 26:22, na které již ostrovní tým nedokázal reagovat a čeká jej pouze souboj o předposlední sedmé místo proti domácí reprezentaci Polska.

Austrálie - Polsko            20:18 (po čtvrtinách 10:6, 13:9, 18:14)   

Domácí reprezentace Polska předvedla zatím nejlepší svůj výkon a i když proti australskému výběru prakticky celý zápas jen dotahovala, ale nechybělo mnoho, aby ještě zdramatizovala vývoj tohoto utkání. 253 vteřin před koncem zápasu dokázali Poláci snížit na rozdíl dvou košů na 18:20, ale za více než čtyři minuty již další koš přidat nedokázali a podle očekávání je čeká boj o konečné sedmé místo.

Tabulka střelců po čtvrtém dni:

1.     Ya-Wen Li                       (Taiwan)              20košů

2.-3. Jesse De Bremaeker      (Belgie)               18košů

        Blake Palfreyman           (V.Británie)          18košů

4.-5. Nick Janssens                (Belgie)               16košů

        Joseph Bedford              (V.Británie)          16košů

6.-7. Nick Pikaar                     (Nizozemsko)      15košů

        Krzysztof Rubinkowski   (Polsko)               15košů

 


Komentáře

komentáře Disqus