Korfbal každodenní součástí příměstského tábora na ZŠ Hamry v Brně

V uplynulém týdnu se na ZŠ Hamry v brněnské městské části Maloměřice konal příměstský tábor, kterého součástí byla každý den i hodina korfbalu. O tu se starala místní paní učitelka Veronika Malinová, která v červnu úspěšně absolvovala korfbalové školení Visegrad pro učitele korfbalu.

Každý den od pondělí do pátku byl součástí odpoledního programu právě korfbal. Děti ve věku od 4 do 10 let byly rozděleny do 3 skupin, které každé odpoledne absolvovaly 3 různé hodiny. Vždy se prostřídaly na hodině angličtiny, výtvarky a korfbalu. Každodenní dávku korfbalu absolvovalo přes 40 dětí, které si užívaly různé korfbalové hry, soutěže a samozřejmě nesměly chybět ani zápasy. Na tábor zavítal také pracovník školního korfbalu v Brně, Peter Bušík, který pomáhal při hodinách korfbalu. Paní učitelka Malinová však ukázala, že získané poznatky z visegrádského školení jsou velmi užitečné a všechny hodiny korfbalu vedla v moderním duchu výuky korfbalu. Děti si korfbal vždy užívaly a bylo vidět, jak se každým dnem zlepšují. I proto byla pro většinu z nich korfbalová hodina vrcholem dne.

Fotky z tábora najdete zde.

Věříme, že po 2 letech korfbalových kroužků se korfbal na této škole bude nadále úspěšně rozvíjet a do budoucna bude poskytovat mnoho 


Komentáře

komentáře Disqus