Do třetice zastavuje Sporťáček v Českých Budějovicích

Do třetice zastavuje Sporťáček v Českých Budějovicích

České Budějovice – V novém kabátě se v sobotu 24. 6. představil festival Sporťáček na své třetí letošní zastávce. Na stanovištích více než 40 klubů si děti mohly vyzkoušet, co je baví. I přes tropický den Sporťáček přilákal téměř 1000 návštěvníků a ani v Českých Budějovicích nechyběli noví kamarádi z planety Wannado nebo zajímavé osobnosti – znovu za dětmi přijel například zlatý paralympionik Arnošt Petráček nebo hokejista Martin Procházka.

Stejně jako děti i Sporťáček si dává prázdninovou pauzu, po které bude znovu společně s vámi sportovat v Ostravě s KORFBALEM (2. 9.), Praze (9. 9.), Brně (16. 9.) a Plzni (23. 9.).

Krásné počasí, plno dětí a všude samé úsměvy. Přesně tak vypadal v sobotu Sokolský ostrov v Českých Budějovicích. V deset ráno se otevírají brány a sportovní kluby už netrpělivě čekají na své první návštěvníky. Moderátoři Zorka Hejdová a Martin Pořízek z pódia právě odstartovali 8 hodin zábavy a sportu. Děti prohánějí své rodiče z jedné strany festivalu na druhou, aby toho zkusily co nejvíce. Vždyť přes 40 sportovních stanovišť je opravdu hodně. Takový fotbal si můžou zkusit i na zahradě, ale co třeba netradiční sporty jako korfbal, billiard nebo longboarding? Ani tradiční sporty jako volejbal, florbal, hokej nebo tanec se však nenechaly zahanbit a pro děti postavily nepřehlédnutelná stanoviště. Když už začínají docházet síly, zdá se zastávka na zdravou svačinku ve Wannado bistru nebo pozdravení některého z hostů u hlavního pódia jako ten nejlepší nápad. Budějického Sporťáčka přijel podpořit primátor Jiří Svoboda a náměstek Petr Podhola. A nechyběly ani sportovní osobnosti. Na branku si s dětmi zastřílel hokejista Martin Procházka a společně s paralympionikem Arnoštem Procházkou rozdali plno úsměvů a podpisů. „Ať děti sportují, potkají nové přátele a získají spoustu zážitků,“ hlásí z pódia Petráček. Celý den se na obloze neobjevil ani mráček a počasí připomínalo tropy. „Jsem ráda, že i přes dnešní tropické počasí jsme se neuvařili a znovu nás navštívilo tolik dětí,“ vypráví koordinátorka Linda Gabrielová. Možná i proto byly velice oblíbené sporty jako podvodní hokej, plavání nebo akvabely.

 

V letošním roce nám Sporťáček představil nové kamarády z planety Wannado. S dobráckým Bernilem, géniem Keryanem, vůdčí Nailou nebo trochu trhlou Meerfun jste se mohli seznámit i v Českých Budějovicích. Fandili dětem u sportovišť, hráli si s nimi a nakonec roztancovali snad každého. U překážkové dráhy Wannado Ninja Race s mnoha prolézačkami a nafukovačkami se celý den stála řada a vyčekat ji stálo za to. Nejrychlejší čas dětské 40metrové varianty byl 19 vteřin.

„Jsme rádi, že i přes horké počasí se v Budějovicích sportovalo. Obdiv patří především trenérům z klubů, kteří se dětem nadšeně věnovali po celý den. Je vidět, že jsou zde aktivní lidé, kteří mají o sport zájem,“ shrnul Jakub Makalouš, ředitel festivalu.

V průběhu celé akce jste se mohli připojit k festivalové aplikaci a po zodpovězení 3 otázek soutěžit o kolo Author nebo další zajímavé ceny. Tuto sobotu jsme mohli sportovat a rozdávat radost také díky podpoře generálního partnera Agrofert a hlavních partnerů Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a banky Hello Bank by Cetelem, které vděčíme za nabitou dráhu Ninja Race.

Stejně jako děti i Sporťáček si dává prázdninovou pauzu, po které bude znovu společně s vámi sportovat v Ostravě (2. 9.), Praze (9. 9.), Brně (16. 9.) a Plzni (23. 9.).


Komentáře

komentáře Disqus