Představení korfbalu v další brněnské městské části

Poslední týden školního roku je jako stvořený pro speciální aktivity na brněnských školách. To využila i ZŠ Horníkova z městské části Brno-Líšeň a pro svoje žáčky prvního stupně připravila korfbalové ukázky.

Ve velmi dávné minulosti se tady korfbal již představil, protože ve skladě sportovních pomůcek se našly staré korfbalové koše, které pamatují již několik desítek let. Nové vedení školy, však s korfbalem ještě zkušenosti nemělo, proto požádalo o ukázkové hodiny s novým materiálem.

Ukázkový den korfbalu se konal v pondělí 26. června na venkovním hřišti této líšeňské základní školy. Hned od 8 hodin se v průběhu pěti vyučovacích hodin vystřídalo u korfbalových košů 7 tříd od druhého do pátého ročníku. Děti si vyzkoušely střelbu na koš, naučily se základní korfbalová pravidla a samozřejmě si korfbal i zahrály. Nižší ročníky hlavně ve variantě Korfbal 4, pátý ročník si zkusil dokonce i tradiční zápasovou variantu 8 na 8.

ZŠ Horníkova projevila do příštího školního roku zájem o zapůjčení nového korfbalového vybavení, které je vhodnější pro 1. stupeň základní školy, protože staré koše se ve výuce tělesné výchovy nepoužívaly kvůli své výšce, která dosahuje tří metrů. Nové nastavitelné koše s minimální výškou 2,5 metru jsou pro děti do 10 let ideální. S vedením školy byla prodiskutována i možnost otevření korfbalového kroužku, který by na této škole mohl být spádovým pro celou městskou část Brno-Líšeň.


Komentáře

komentáře Disqus