U17: I když vedli nad Belgií, budou hrát o 5. místo

Sobotní program nabídl spoustu zajímavých utkání. Celkově 10 týmů včetně RTC South bojovalo o postup mezi nejlepší čtyři, kteří budou usilovat o medailovou příčku.
Česká republika společně s RTC South, Portugalskem, Anglií a Belgií byla ve skupině B, zatímco skupinu A okupovaly reprezentace Holandska, Maďarska, Německa, Katalánska a Tajwanu.

První utkání naši nejmladší odehráli „for fun“ zápas právě s RTC South. Do zápasu všichni vstoupili celkem dobře, ale postupem času zejména obrana pracovala čím dál tím hůř. Zbytečné chyby ve výjezdech, např. skákání na hráče, způsobily levná navýšení skóre na straně Nizozemců. V útoku chyběly rychlé nahrávky, krátké střely či špatné doskoky. CZ vs RTC South 4:7 (1:2) Koše: Klára Nováková, Martin Jirička, Vendula Vernarská, Adam Leznar.

Ve druhém zápasu lvíčata nastoupila proti silné Anglii. Byl to velmi těžký soupeř, na začátku se mu podařilo odskočit o čtyři koše, což sedmnáctkám vzalo dech. Lvíčata dělala spoustu chyb v obraně i útoku a nemluvila spolu. Největší obtíží bylo vyřešení situace, kdy nám Angličané bránili doskok a my jsme nebyli schopni toto vyřešit, byť jsme obranu doskoku a reakci na ni zkoušeli na posledním soustředění. Anglie vs CZ 17:5 (6:3) Koše: Martin Jiřička 2, Nikola Lorencová 2, Anna Literová.

Následující soupeř nás čekal až po zahajovacím ceremoniálu. Všichni si ceremoniál náramně užili a ze všech sršela energie na rozdávání. Trenéři před začátkem však uklidnila hráče a přesměrovala jejich náladu na koncentraci a zápal do hry. Do třetího utkání proti Portugalsku jsme nastoupili jako opravdoví hráči. Když by takhle hráli vždycky, bylo by to super. Dostali jsme se do vedení 3:0, a i když nás Portugalci dohnali a přesunuli skóre na svoji stranu, bylo vidět, že chceme vyhrát. Ani v jednom momentě jsme nesvěsili hlavu dolu, nevzdali jsme se a vybojovali cenné vítězství. CZ vs Portugalsko 8:5 (3:3) Koše: Nela Kubů 2, Anna Literová 2, Sára Sahatciu, Jakub Novotný, Nikola Lorencová, Martin Jiřička.

Na závěr všichni počítali s tím, že nás Belgičané smetou ze stolu. Avšak v první polovině utkání Češi ukázali pravý opak. Jako první se do vedení dostali právě naši nejmladší reprezentanti. Skóre 1:0 vydrželo až do 6. minuty, kdy poprvé skórovali i Belgičané. Boj o každý míč a chtíč vstřelit koš vydržel až do poločasu. Češi byli nabádáni, aby neusnuli na vavřínech, i tak trenéři vystřídali maximální počet hráčů. Ve druhé půlce nám došly síly. Všechno bylo jen otázkou fyzické připravenost, takže nám Belgičané nakonec utekli. Toto utkání nejvíc sedlo Jakubovi Novotnému, který odehrál celý herní čas s naprostou lehkostí a maximálním zapálením. Belgie vs CZ 15:7 (5:4) Koše: Martin Jiřička 2, Adam Lorenz, Marek Štěpánek, Jakub Novotný, Jan Toufar, Klára Nováková.

 

V každém případě jsme všem ukázali, že na to máme. Máme na výhru i nad těmi z nejlepších. Hrajeme pěkný korfbal, když chceme, a když se nám daří, dokážeme neuvěřitelné.

Zítra nás čeká boj opět s RTC South a Maďarskem o postup do konečného utkání o 5. místo!


Komentáře

komentáře Disqus