U17: Reprezentace odjela na Světový Pohár

Světový Pohár ve Schijndelu je turnaj, na který se celá reprezentace připravuje už v podstatě dva roky. Tento vrchol je pro některé z hráčů poslední šancí, jak za tu nejmladší reprezentaci získat cenný kov a zařadit mladý český korfbal zase do celosvětového dění.

Ve čtvrtek ráno reprezentace do 17 let dorazila do Schijndelu, kde jí čekal střelecký trénink. Protože společně s U17 do Holandska odjela i seniorská reprezentace a tréninkovou halu dostala k dispozici jako první, lvíčata se rozcvičovala venku na umělé trávě. Následný trénink probíhal pod vedením Wima Bakkera, který naplánoval mimo jiné i cvičení na rychlost přihrávek i střeleb.
Po obědě proběhla volba kapitána a zástupce kapitána pro tento turnaj. Tajným hlasováním kapitánskou pásku vyhrála Anna Literová a jejím zástupcem se stal Lukáš Macek.

K večeru byli všichni odvezeni do Biezenmertelu na místo ubytování. Chvilka oddychu a večeře posunula program zase o něco dál. U17 totiž ještě čekal přípravný zápas s Tilburgem U19. Utkání se hrálo 2 x 15 + 1 x 20 minut. V první třetině byly vidět zbytečné chyby v obraně, které Holanďané hned potrestali košem. K tomu všemu pak celkový respekt ze soupeře nám v mnoha případech zmrazil nohy, pohyb na hřišti byl tedy pomalý a mnohdy velmi dobře předvídatelný. První třetina tak skončila v poměru 1:7.
Do druhé třetiny lvíčata vlítla a rvala se o každý míč. Snaha a chtíč se vyplatily, protože během první půlky dokázala dohnat skóre pouze na rozdíl jednoho bodu. S pokračujícím časem se i soupeři dostali k úspěšnému zakončení, i přes to nejmladší reprezentanti tuto třetinu vyhráli 7:4. Celkové skóre tedy 8:11.
Přesně tak, jak naši nastoupili do druhé části, mělo vypadat i těch závěrečných 20 minut. To se ale vůbec nepodařilo. Za soupeře na palubovku nastoupil silný kádr a opět došlo k zvětšení pokory českých hráčů. I když se objevilo několik pěkných akcí, nakonec nás domácí smetli jak figurky ze stolu. Konečné skóre celého přípravného utkání se zastavilo na 11: 27.

V pátek dopoledne seniorská reprezentace odjíždí opět do Schijndelu trénovat, zatímco U17 bude v poklidu odpočívat v bývalém klášteře na pokojích a připravovat se na večerní přátelský zápas s Německem.


Komentáře

komentáře Disqus