Dominance českobudějovických korfbalistů nezná mezí. Vyhráli i na písku

Co hrají, to vyhrají. To se dá říct o korfbalistech Českých Budějovic. Snovou sezonu, kdy ovládli extraligu i první ligu, dokonali v sobotu, když zvítězili i na historicky prvním mistrovství České republiky v beach korfbalu. V Ostravě ani jednou ze šesti pokusů nezaváhali a ve finále porazili 6:4 po prodloužení Prostějov. „Senzace, letos se nám podařil tripl! I když plážový turnaj je jen takový bonus,“ usmíval se českobudějovický Daniel Šmíd.

Jeho tým si postupně poradil s Prostějovem, Novým Lískovcem, Šenovem a Kolínem. V semifinále pak Jihočeši přehráli Šenov a ve finále po boji po prodloužení opět Prostějov. Třetí pozici uhájilo Znojmo, které v duelu o bronz 6:5 taktéž po prodloužení porazilo Šenov. „Závěrečná utkání byla dost vyrovnaná. Myslím, že se hrál pěkný korfbal. Šest zápasů na písku bylo náročných, ale měli jsme naštěstí dost kluků na střídání. Holky to měly horší, byly jen tři,“ podotkl Šmíd. České Budějovice měly do turnaje původně nasadit dva týmy, jenže kvůli nemocem několika hráček nakonec do Ostravy vyslaly jen jedno družstvo.

Většina týmů se představila v nejsilnějších možných sestavách, turnaj však braly odlehčeně. „Užívali jsme si to a stejně jako ostatní jsme to brali jako zábavu a zpestření sezony. V závěrečných zápasech však bylo vidět, že vyhrát chce každý, takže zas tak v pohodě se nehrálo,“ zmínil Šmíd.

V juniorské kategorii se nejvíc dařilo Náchodu, který ve finále zdolal 8:4 brněnský Korfbal klub, třetí místo pak brali junioři Nového Lískovce.

 

Výsledky turnaje:

Senioři – konečné pořadí:

1. KCC Sokol České Budějovice

2. SK RG Prostějov

3. MS Znojmo

4. KC ZŠ Šenov „A“

5. KK Brno

6. VKC Kolín „A“

7. VKC Kolín „B“

8. KK Brno Nový Lískovec

9. KC ZŠ Šenov „B“

 

Finále: KCC Sokol Č.Budějovice – SK RG Prostějov 6:4 po prodloužení (po základní hrací době 4:4) (koše: M.Klacková 3, V.Krejčí 2, J.Bláha 1 – K.Zelinková 2, R.Havlová 1, P.Šnajdr 1)

Zápas o 3.místo: MS Znojmo – KC ZŠ Šenov „A“ 6:5 po prodloužení (po základní hrací době 5:5) (koše: J.Podzemský 2, P.Nguyen 2, I.Žák 1, T.Ferkovičová 1 – J.Hromková 2, J.Hájek 1, O.Sládek 1, T.Škrobová 1)

Junioři – konečné pořadí:

1. SK Náchod Plhov

2. KK Brno

3. KK Brno Nový Lískovec

4. KC ZŠ Šenov

Finále: SK Náchod Plhov – KK Brno 8:4 (koše: J.Novotný 4, F.Šmíd 2, K.Nováková 1, L.Šrůtová 1 – D.Drábková 2, A.Lorenz 1, V.Jemelíková 1)

Zápas o 3.místo: KK Brno N.Lískovec – KC ZŠ Šenov 5:1 (koše: N.Kubů 2, A.Tolar 1, K.Krejnický 1, L.Popíšilová 1 – M.Hák 1)


Komentáře

komentáře Disqus