Historicky první Beach korfbalový turnaj škol

V Ostravě v areálu TJ Várenská proběhl historicky první turnaj základních a středních škol v plážovém korfbalu. Ojedinělé sportovní události se zúčastnilo ve čtyřech věkových kategoriích celkem 25 školních družstev, která i přes nepřízeň počasí předváděla výborné výkony.

Na čtyřech plážových kurtech bylo během korfbalem naplněného dne odehráno celkem 51 zápasů, ve kterých padlo dohromady 358 košů, což je ustavujícím rekordem v žákovském beach korfbalu a v příštím roce budou žáci, kteří byli plážovou formou korfbalu uchváceni, určitě usilovat o jeho překonání. Výsledky jednotlivých kategorií byly následující:

 

Kategorie přípravek U9:

V této kategorii se po odhlášení několika škol z důvodu školních výletů utkala nakonec pouze dvě družstva, ale i tak nebyla o zápletku nouze. V prvním vzájemném zápase totiž překvapivě zvítězila ZŠ Stará Bělá. Favorizovaná ZŠ Bohumínská pak zvítězila ve druhém zápase a o vítězi kategorie tak rozhodoval poslední vzájemný zápas, který po velké bitvě nakonec vyhrála ZŠ Bohumínská rozdílem jediného koše.

1.místo – ZŠ Bohumínská

2.místo – ZŠ Stará Bělá

Nejlepší střelci: Kateřina Konečná – 3koše

Sebastian Ryška – 6košů

 

Kategorie minižáků U11:

V kategorii žáků čtvrtých a pátých tříd bylo přihlášeno 6 družstev, která se utkala ve dvou tříčlenných základních skupinách, z nichž postoupila do semifinále vždy nejlepší dvě družstva. Bez porážky do finále postoupila dvě družstva ze ZŠ Bohumínská, která se následně utkala o vítězství. V zápase o třetí místo pak zaslouženě zvítězila ZŠ Lichnov, kde se korfbal hraje teprve několik měsíců a zaznamenala tak velký úspěch, který žáci náležitě oslavili.

1.místo – ZŠ Bohumínská 1

2.místo – ZŠ Bohumínská 2

3.místo – ZŠ Lichnov 1

4.místo – ZŠ Stará Bělá 1, 5.místo – ZŠ Stará Bělá 2, 6.místo – ZŠ Lichnov 2

Nejlepší střelci: Veronika Terelmesová – 12košů

Filip Šupík – 24košů

 

Kategorie mladších žáků U13:

Do klání v kategorii šestých a sedmých tříd se zapojilo nakonec devět družstev, a tak se jednalo o kategorii nejpočetnější. Ze třech základních skupin postoupila vítězná družstva do bojů o medailová umístění, kde opět triumfovala ZŠ Bohumínská, která tak dokázala zvítězit ve třetí věkové kategorii a dosáhla na pomyslný zlatý hattrick, když ve finálové skupině zdolala ZŠ Pěší i Biskupské Gymnázium.

1.místo – ZŠ Bohumínská

2.místo – ZŠ Pěší

3.místo – BiGy 1

4.místo – ZŠ Chrustova 3, 5.místo – ZŠ Háj, 6.místo – ZŠ Chrustova 2, 7.místo – BiGy 2, 8.místo – ZŠ Lichnov, 9.místo – ZŠ Chrustova 1

Nejlepší střelci: Andrea Viencková – 7košů

Jakub Dluhoš – 12košů

 

Kategorie starších žáků U16:

V této kategorii utkalo osm družstev, která byla rozdělena do dvou skupin, ze kterých první dvě družstva postupovala do následného play-off formou semifinále a finále. Již boje ve skupinách byly neuvěřitelně vyrovnané a o postupu do semifinále musely rozhodovat až dodatečná kritéria. Do finále nakonec postoupila družstva z ostravských víceletých gymnázií, která odehrála nádherné finálové utkání pod vedením mezinárodního rozhodčího Petera Bušíka.

1.místo – Gymnázium Hladnov

2.místo – Biskupské Gymnázium 2

3.místo – ZŠ Chrustova 2

4.místo – ZŠ Háj, 5.místo – ZŠ Pěší, 6.místo – Biskupské Gymnázium 1, 7.místo – ZŠ Chrustova 1, 8.místo – ZŠ Chrustova 3

Nejlepší střelci: Julie Bartková – 7košů

Vojtěch Blačinský – 15košů  


Komentáře

komentáře Disqus